ARTIKEL

Sandheden om de 3 største myter om høretab og høreapparater

Store, klodsede og koster en bondegård? Find ud af, om de typiske fordomme om høretab og høreapparater holder vand.   

Myte #1: “Høreapparater er kun for gamle mennesker”

For det første: Alle mennesker får nedsat hørelse med tiden. Det er simpelthen en naturlig del af dét at blive ældre. Derfor er høretab mere udbredt i den modne og ældre del af befolkningen.

Cirka en tredjedel af alle over 60 år og halvdelen af alle over 85 år et høretab, der kræver høreapparater.

Når det er sagt, kan høretab ramme mennesker i alle aldre og af vidt forskellige årsager. Nogle er født med en arvelig form for hørenedsættelse, mens andre bliver ramt af høretab tidligere i livet end gennemsnittet.

Så er høreapparater kun for “gamle mennesker”? Nej, bestemt ikke – men behovet for høreapparater stiger med alderen. Præcis ligesom behovet for briller.

Og hvornår er man egentlig gammel? Vi lever længere og længere, og det har også betydet, at vores syn på alder har forandret sig.

Myte #2: “Høreapparater er store og klodsede og synlige for enhver”

Der er sket meget med høreapparater de sidste 10-20 år, når det kommer til både størrelse, udseende og komfort.

Moderne høreapparater er små, lette, diskrete og behagelige at have på. Se selv nedenfor 👇

Så dén myte kan vi godt aflive med det samme.

De er dog stadig derude - fordommene om, at høreapparater er ubehagelige at have på, at de hyler, er svære at bruge og vækker opsigt.

Og fordi myte #1 stadig findes, oplever vi ofte, at folk efterspørger en diskret - ja, helst “usynlig” høreløsning.

I Dansk HøreCenter arbejder vi hver dag på at hjælpe mennesker med at få en bedre hørelse. Vi mener ikke, at man skal skjule hverken sin hørenedsættelse eller sine høreapparater.

Men vi forstår godt, at udseendet spiller en rolle - især når du skal have dit første høreapparat.

Undersøgelser viser, at høreapparatets størrelse og udseende faktisk er det allervigtigste for nye høreapparatbrugere. Men studier viser også, at så snart folk har vænnet sig til høreapparatet, bliver komforten og de tekniske muligheder langt vigtigere.

Myte #3: “Høreapparater koster en bondegård”

I Dansk HøreCenter har vi høreapparater i alle prisklasser og til alle slags høretab - lige fra det lette, aldersbetingede høretab til den kraftige hørenedsættelse, der kræver ekstra forstærkning.

Og du kan frit vælge blandt et bredt udvalg af høreapparater - lige fra gode basisapparater til markedets topmodeller med den nyeste teknologi.

Det betyder, at du kan få den høreløsning, der passer til dine behov - og dit budget.

Det er også godt at vide, at du kan tage dit offentlige tilskud med i Dansk HøreCenter. Alle danskere over 18 år med en hørenedsættelse kan nemlig få tilskud til høreapparater. Se det aktuelle tilskud her. 

Derudover findes der andre gode muligheder for at få rabat, når du køber et høreapparat i Dansk HøreCenter. Hvis du er medlem af Ældre Sagen, får du 12 % rabat på din egenbetaling plus flere andre attraktive fordele.

Hvis du har helbredstillæg, kan du få dækket op til 85 % af din egenbetaling.

Så nej, høreapparater behøver ikke at koste en bondegård. Til gengæld er de en vigtig investering i din sundhed og livskvalitet.

Er du i tvivl, om du hører, som du burde? 
Bestil en gratis høretest nu, og prøv et høreapparat i 30 dage - gratis og uforpligtende.


Vil du vide mere?

God livskvalitet hænger sammen med god hørelse. Du kan gøre meget selv. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få tips, råd og spændende historier direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig i bunden af nyhedsbrevet.


Kender du en, der også kunne have glæde af at læse denne artikel, så del endelig
knapperne til formålet finder du herunder:

Høreapparater kan forebygge demens

25 april 2024

Vil du også gerne undgå demens? Et stort studie fra Syddansk Universitet viser, at behandling af høretab med høreapparater kan nedsætte din risiko for at udvikle demens markant. 

Oplev en verden af lyd med Auracast

20 marts 2024

Det helt nye Beltone Serene er ikke bare det mindste genopladelige høreapparat på markedet - det er også et af verdens første høreapparater med Auracast; en ny teknologi, der gør fremtiden mere “hørevenlig”.  


Se mere