Viden om hørelse

Høretab i tal

Mennesker med høretab og døvblevne er ofte en overset gruppe. Antallet af mennesker, der ikke kan udnytte deres høresans fuldt ud er stort. Men de hørehæmmedes handicap er usynligt, og derfor er det ikke alle, der husker at tage de nødvendige hensyn, simpelthen fordi de ikke er klar over, hvor vigtigt det er.

Her kan du se en række fakta omkring høretab, som kan bakke dig op, når du minder andre om at tage hensyn, hvor de kan:

  • Hver sjette voksne dansker over 18 år har høreproblemer (ca. 800.000 personer).
  • Hver 10. dansker i arbejde har problemer med hørelsen.
  • Halvdelen af alle danskere over 75 år har nedsat hørelse.
  • Omkring en tredjedel af alle tilfælde af nedsat hørelse skyldes eksterne faktorer som larm på arbejde, til koncerter eller andet støj, hvor man ikke bruger høreværn.
  • Over en halv million danskere bruger høreapparater som følge af nedsat hørelse.
  • Tilfælde af høretab, der kan afhjælpes med høreapparater, udgør ca. 90%

(Kilde: Høreforeningen, Hør Nu)

Har du nedsat hørelse?

Har du mistanke om, at du er en af de mange danskere, der har nedsat hørelse? Så kan du her læse om de første tegn på høretab, som typisk er en indikator for, at det er en god idé at få tjekket hørelsen.

Hvis du ikke har et høretab, men gerne vil passe på hørelsen, kan du læse vores gode råd til at beskytte hørelsen.

Har du mistanke om, at én du kender, har nedsat hørelse? Her kan du læse tegn på, at din nærmeste har nedsat hørelse og hvad du som pårørende kan gøre.

Vil du høre bedre? Din hørelse er i trygge hænder hos os. Bestil tid til en gratis og uforpligtende høretest - så skal du ikke bekymre dig om din hørelse igen. Bestil tid til høretest

Vil du vide mere om hørelse og høretab?

Hos Dansk HøreCenter er vores specialister altid opdateret med den nyeste viden om hørelse, høretab og ikke mindst behandlingsmuligheder. Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os, så vi kan bestille en tid til dig i din lokale afdeling.