Historie fra det virkelige liv

Inger skiftede de gamle høreapparater ud

- og kan igen høre børnenes gode historier og sjove grin

Det er synd for familien, at jeg ikke kan høre, hvad de siger

Inger er 74 år og lever sammen med sin mand, Michael. Når man taler med Inger, er man ikke i tvivl om, at her er en bedstemor med ’slaw i’, som vil have det maksimale ud af livets glæder. Inger vil ikke spilde sit liv på dårlig hørelse og en masse goddag-mand-økseskaft situationer.

”Det er så irriterende for andre, hvis man ikke hører, hvad der bliver sagt, og der opstår mange misforståelser.”

Det er længe siden, at parret fik høreapparater for første gang. Det er faktisk omkring 10 år siden, at de købte deres første høreapparater.

”Jeg kunne simpelthen ikke forstå, hvad hun sagde. Jeg synes det var synd for hende, og som farmor bliver man ked af det. Jeg prøvede at forklare, at farmor ikke kan høre, for mine høreapparater tager ikke den lyd. Jeg ved ikke, om hun kunne forstå det.”

Inger Quistgaard
Inger Quistgaard

I dag er både Inger og Michael garvede høreapparatbrugere og kender til, hvilken forskel moderne høreapparater gør. For nylig blev Inger dog opmærksom på, at hun igen går glip af en masse gode historier og sjove grin, når hun er sammen med familien.

Inger ønsker ikke at gå på kompromis med sin hørelse og sin livskvalitet. Hun ved også, at selvom de har valgt, en af de allerbedste høreapparatløsninger og passet godt på dem, så udvikler og flytter teknologien sig hele tiden. Så i dag får man endnu mere ud af sine høreapparater. Derfor besluttede Inger og Michael igen at tage ’kampen’ op mod dårlig hørelse, så de kommer så tæt på en naturlig hørelse som overhovedet muligt.

Nye høreapparater giver hyggelige familiestunder

Inger havde på forhånd bestemt, at hun igen ville have høreapparater fra GN, og den beslutning har hun bestemt ikke fortrudt. Parret kontaktede deres lokale Dansk HøreCenter, fik foretaget en høretest og fik høreapparater med hjem på prøve gratis i 30 dage.

Selvom Inger er en rutineret høreapparatbruger, bemærkede hun straks, at de nye apparater gør en stor forskel.

”Jeg mærker en stor forandring med mine nye høreapparater, når jeg er sammen med familien. Nu kan jeg høre, hvad børnene siger, selvom børnestemmer er lyse og skingre. Jeg føler mig med i samtalen – og vi er jo kommet for at sidde og snakke og hygge os med hinanden.”

De nye høreapparater matcher også hendes hårfarve. Det klager hun bestemt ikke over, selvom designet ikke er det vigtigste for hende. Men lidt smart vil man jo gerne se ud, og de fungerer rigtig fint sammen med hendes briller.

Nu kan vi sidde i stuen sammen

Inger holder meget af at læse, men det er svært at koncentrere sig, hvis fjernsynet kører i stuen. Derfor har parret fået et TV-link, som passer til begge deres høreapparater. Det betyder, at de kan være i stue sammen – og Inger kan fordybe sig i en bog samtidig med, at Michael f.eks. ser en fodboldkamp i fjernsynet. Han får lyden fra TV’et direkte ind i høreapparaterne, så Inger bemærker slet ikke støjen fra den begejstrede tv-vært og de glade fodboldtilskuere, og i stedet kan hun koncentrere sig om sin bog.

Accepter den du er – og få det bedste ud af livet

Inger ved af erfaring, hvor meget hun får ud af høreapparater, så hun har igen valgt en af de bedste løsninger for netop at få det bedste ud af sin hørelse og livet. Vi har ét liv og én chance, og det benytter hun sig af.

”Jeg har aldrig rigtig haft nogen indvendinger i forhold til at købe høreapparater, for når jeg har et problem, så skal det løses. Jeg vil ikke gå på kompromis med min hørelse og livskvalitet.”

”Vi har ikke valgt en standardløsning. Men som medlem af danmark og gennem tilskud fra det offentlige har vi fået dækket noget af prisen på høreapparaterne. Det har givet os mulighed for at vælge den bedst mulige løsning. Det er vi taknemmelige for, fordi vi skal have god løsning, når vi hører så dårligt, som vi gør.”

Det er vigtigt for Inger at inspirere andre til at acceptere den man er, og gøre noget ved sin hørenedsættelse, så alle kan nyde livet i fulde drag.

Prøv et høreapparat gratis i 30 dage Hos Dansk HøreCenter kan du prøve de nyeste høreapparater gratis og uforpligtende i 30 dage. På den måde får du mulighed for at finde lige netop det høreapparat, der passer perfekt til dig og din hverdag. Bestil en tid

Læs flere historier fra det virkelige liv

Mød Johnny

Mød Johnny

Johnny har simpelthen haft så ondt i maven, fordi han ikke kunne høre, hvad børnebørne fortalte ham. Med nye høreapparater er han igen farfar for fuld skrue med en hørelse, der er helt i top.

Mød Uffe

Mød Uffe

For Uffe var der flere forskellige ting, som fik alarmklokkerne til at ringe, og fik ham til at få foretaget en høretest. Han kunne fx ikke længere høre vaskemaskinens bippen, når vaskeprogrammet var færdigt.

Mød Allan

Mød Allan

Som engageret personalechef med mange medarbejdere og dertil et aktivt fritidsliv er det vigtigt for Allan at kunne høre godt. Men det kunne han ikke, før han fik høreapparater fra Dansk HøreCenter.

Har du spørgsmål?

Hos Dansk HøreCenter er vores specialister altid opdateret med den nyeste viden om hørelse, høretab og ikke mindst behandlingsmuligheder. Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os.