Kan jeg få tilskud til høreapparater?

Hos Dansk HøreCenter har du mulighed for at bruge dit offentlige tilskud til høreapparater. Der er også mulighed for helbredstillæg fra kommunen og tilskud fra Sygeforsikringen danmark.

Vælger du at købe et høreapparat hos Dansk Hørecenter, har du mulighed for at få et offentligt tilskud til høreapparater, hvis du lever op til betingelserne for at modtage det. Det offentlige tilskud til høreapparater gives til alle over 18 år med hørenedsættelse og det er ikke indkomst- og formuebestemt.

Har du tidligere fået høreapparat på en offentlig høreklinik eller har købt høreapparat hos privat forhandler, kan du efter 4 år opnå nyt tilskud.

Offentligt tilskud til høreapparater pr. 1. januar 2024

Det offentlige tilskud er gældende fra 1. januar 2024 og reguleres hvert år. Tilskuddet er på

4.386 kr. for det første øre og 2.418 kr. for det andet øre.

Dansk HøreCenter ønsker at gøre det så nemt for dig som muligt, og vi hjælper dig igennem hele ansøgningsprocessen.

Spring ventetiden over hos ørelægen

For at få tilskud til høreapparater skal du have en henvisning fra en ørelæge. For at gøre processen nemmere og hurtigere for dig, har vi hos Dansk HøreCenter vores egne ørelæger tilknyttet, som du kan møde i nogle af vores hørecentre.

Vi sætter altid vores kunder i fokus. Derfor er det vigtigt at understrege, at ørelægerne er uafhængige, og de opnår dermed ikke en ekstra økonomisk gevinst ved at henvise dig til en høreapparatbehandling.

Dansk HøreCenter samarbejder med Ældre Sagen

Som medlem af Ældre Sagen sparer du penge ved køb af høreapparat og tilbehør gennem Dansk HøreCenter - og derudover får du helt eksklusivt en GRATIS, udvidet Tryghedsaftale med i købet, så du er tryg, hvis uheldet er ude. Samarbejdet træder i kraft den 1. april 2023. 

Fordele for dig, der er medlem af Ældre Sagen:

  • 12% rabat på egenbetaling ved køb af høreapparat

  • 15% rabat på alt tilbehør til dit høreapparat - f.eks. tørreboks og TV-link 

  • GRATIS udvidet Tryghedsaftale

Du kan læse mere om Ældre Sagen lige her.

Helbredstillæg fra kommunen

Udover det almindelige offentlige tilskud til høreapparater, der dækker alle borgere over 18 år med hørenedsættelse, er det også i visse tilfælde muligt at modtage tilskud fra kommunen på op til 85% af egenbetalingen ved køb af høreapparater. For at modtage tilskud fra kommunen skal du have et helbredstillægskort.

Du kan søge din kommune om helbredstillægskort, hvis du er folkepensionist eller modtager førtidspension efter de gamle regler, dvs. reglerne fra før 2003.

Hvor meget du kan få i tilskud til høreapparater afhænger af dine økonomiske forhold og din kommune.
Du kan søge om helbredstillægskort på www.borger.dk eller henvende dig på borgerservice i din kommune.

 

Sygeforsikringen "danmark"

Er du aktiv medlem af Sygeforsikringen "danmark", kan du også få tilskud til høreapparater.

Gruppe 1                få op til kr. 1.500,-* pr. høreapparat i 2021
Gruppe 2                få op til kr. 1.500,-* pr. høreapparat i 2021
Gruppe 5                få op til kr. 1.000,-* pr. høreapparat i 2021

* Max 50% af egenbetaling.

Læs mere om tilskud her

Prøv et høreapparat gratis i 30 dage Hos Dansk HøreCenter kan du prøve de nyeste høreapparater gratis og uforpligtende i 30 dage. På den måde får du mulighed for at finde lige netop det høreapparat, der passer perfekt til dig og din hverdag. Bestil en tid

Kundeudtalelse:

Efter jeg har fået høreapparater, er min hverdag blevet anderledes på den måde, at man tør stå lidt mere frem. Og man tør være lidt mere med i, hvad der foregår rundt omkring. Hvor du tidligere måske trak dig lidt, fordi man var bange for gentagelserne og alt det der. På den måde har det virkelig gjort min hverdag meget bedre. Nu kan jeg jo høre mine børnebørns latter og sjove historier igen.

Bodil Andersen

Læs Bodils historie

Vil du vide mere om hvad et høreapparat koster?

Hos Dansk HøreCenter er vores specialister altid opdateret med den nyeste viden om hørelse, høretab og ikke mindst behandlingsmuligheder. Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os, så vi kan bestille en tid til dig i din lokale afdeling.

Priser på høreapparater

Hos Dansk HøreCenter kan du få høreapparater i forskellige priskategorier, alt efter hvilket behov du har. Se her hvilke priskategorier, vi kan tilbyde dig.

Finansieringsmuligheder

Finansier dine høreapparater uden renter, gebyrer eller udbetaling hos Dansk HøreCenter. Så betaler du en fast lav pris pr. måned for dine høreapparater.