Historie fra det virkelige liv

Nu kan Lise høre oldebørnenes små, lyse stemmer

Lise Knudsen på 78 år fra Frederikssund er en skøn kvinde med fart på. Hun nyder alle livets glæder med en stor familie, mange veninder, som besøgsven og aktiv i strikkeklubben. Det er vigtigt for hende at kunne være med og deltage aktivt i alle samtaler. Derfor har hun taget et aktivt valg om at investere i god hørelse.

”Det er noget underligt noget med os mennesker og forfængelighed. Vi accepterer, at vi skal have ordnet tænder, når der går hul i tænderne. Vi accepterer, at vi ikke ser så godt og skal have briller. Men når du så skal til at have høreapparater, så er det lidt et tabu.”

Lise har i en tidlig alder taget et aktivt valg for at få en bedre livskvalitet. Hun ville nemlig ikke sætte familien i samme situation, som hendes mor satte hende i. Lises mor hørte dårligt, men hun ville ikke acceptere at skulle have høreapparater. At moren skulle have ordnet forlorne tænder og have briller, det var ikke det samme. Men at få høreapparater var ikke så godt, da det efter hendes overbevisning var et symbol på, at hun var blevet gammel. For Lise er det ikke et tabu at få høreapparater. For dårlig hørelse hos en selv rammer også familie og venner, og dette vil hun ikke acceptere.

Lise Knudsen
Lise Knudsen

Første gang Lise opdagede, at hun havde behov for høreapparater, var da hun for cirka 20 år siden sad i telefonomstillingen på Glostrup Amtssygehus. Her skulle hun tale til patienter og besøgende gennem en lille luge. Men hun kunne ikke høre noget, og ofte måtte hun rejse sig og åbne døren for at kunne høre, hvad de sagde. Lise oplevede også, at hun gik glip af, hvad der blev sagt på hjemmefronten. Hun svarede i øst, når familie og venner spurgte i vest.

Selvom Lise nu har haft høreapparater i over 20 år, har lyden af de små, lyse børnestemmer altid manglet. Men med nye moderne høreapparater fra Dansk HøreCenter har hun fået lydene tilbage.

”Det mest fantastiske ved de nye høreapparater er, at jeg lettere kan forstå, især mine oldebørn og pigerne med deres små, lyse stemmer. Det har gjort mig mindre anstrengt.”

Da Lise havde de gamle høreapparater, var det meget anstrengende at være sammen med mange mennesker. Hun fik ofte hovedpine eller nakkesmerter, og familietiden foregik oftest på to-mands hånd eller i mindre grupper.

”Med de nye høreapparater tager jeg det mere afslappet, fordi jeg ved, at jeg kan høre med dem.”

Lise oplevede også, at hun ofte gik glip af det, der blev sagt. For at være sikker på at hun fik det hele med, skulle folk helst gerne stå foran hende. Men det har ændret sig markant med de nye høreapparater. En af de største forandringer hun oplever er, at hun hører bedre – også når hun står med ryggen til folk.

Det er så nemt med de nye høreapparater

Som rutineret høreapparatbruger har Lise haft flere typer af høreapparater, men med de nye høreapparater har hun mange flere funktioner og muligheder.

Fra batteri til genopladelig

Ved at skifte til genopladelige høreapparater undgår hun at skulle bestille og skifte batterier. Batterierne er så små, at det ikke altid er lige nemt for hende at skifte dem. Men nu er det nemt, da apparaterne bare skal sættes på plads natten over i opladeren, så de er klar til næste dag.

”De genopladelige høreapparater gør, at jeg ikke skal tænke på, om der er strøm på, når jeg skal ud ad døren. Og så er det nemmere end at skulle skifte de små batterier.”

Lyd direkte i høreapparaterne

Tidligere oplevede Lise problemer med at høre telefonen, når den ringede. Men i dag får hun lyden direkte ind i ørerne, og når hun kører bil, behøver hun kun at trykke på en knap, så har hun håndfri telefon.

Diskret design

Selvom designet ikke var afgørende, så synes Lise alligevel, det er dejligt, at apparaterne er diskrete og passer til hende.

”Folk, jeg ikke kender, tror ikke på, at jeg har høreapparater. Så trækker jeg lige håret til side og viser dem. Det skyldes, at høreapparaterne er hvide, og jeg er meget lysegrå/hvidhåret. Så det matcher fuldstændigt. Det er jeg glad for.”

Tryghed er altafgørende for at finde en god høreløsning

Selvom det ikke er første gang, at Lise har fået høreapparater, føler hun sig tryg ved at komme ind til Dansk HøreCenter, fordi det hele foregår stille og roligt og meget afslappet.

”Audiologisten var tålmodig og tog hensyn til mig den gamle. Jeg havde overhovedet ingen bekymringer, fordi audiologisten var så sød til at hjælpe mig og gav mig grundig information. Jeg følte, at hun var god til sådan nogle gamle ’tumper’ som mig. Man kunne spørge om alting uden at føle sig dum og gammel.”

Lise er blevet meget glad for sin nye høreløsning og har opdaget, hvor meget mere hun får ud af livet nu. Så hun anbefaler sine veninder at få testet hørelsen.

Lise håber på, at hun kan inspirere andre til at gøre noget ved nedsat hørelse og finde en løsning som passer til de ønsker og behov, man har. Lise bliver så ærgerlig over, når hun hører, at der stadig er nogen, der lader høreapparaterne ligge i skuffen. Det er spild af penge og gode muligheder for at få et liv med lyd på. Og en anden grund til at Lise opfordrer til at få testet hørelsen er, at man bliver mødt med mere respekt, når man gør noget ved sin hørelse.

”Man bliver nødt til at gøre noget ved problemet. Det lærer livet en.”

Prøv et høreapparat gratis i 30 dage Hos Dansk HøreCenter kan du prøve de nyeste høreapparater gratis og uforpligtende i 30 dage. På den måde får du mulighed for at finde lige netop det høreapparat, der passer perfekt til dig og din hverdag. Bestil en tid

Læs flere historier fra det virkelige liv

Mød Bodil

Mød Bodil

Bodil lever et aktivt pensionistliv med sport, børn og børnebørn som en stor del af hverdagen. Hun har dog ikke altid været i stand til at nyde aktiviteterne fuldt ud pga. sin nedsatte hørelse.

Mød Hanne

Mød Hanne

Hanne var lidt ked af det, da hun skulle have sine første høreapparater. Men efter 30 dages gratis prøveperiode, havde hun slet ikke lyst til at undvære dem igen.                                               

Mød Uffe

Mød Uffe

For Uffe var der flere forskellige ting, som fik alarmklokkerne til at ringe, og fik ham til at få foretaget en høretest. Han kunne ikke længere høre vaskemaskinens bippen, når vaskeprogrammet var færdigt.

Har du spørgsmål?

Hos Dansk HøreCenter er vores specialister altid opdateret med den nyeste viden om hørelse, høretab og ikke mindst behandlingsmuligheder. Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os.