Historie fra det virkelige liv

Jane troede, at hun skulle have et “Tante Møhge-rør”

Med diskrete, moderne høreapparater er Jane igen en del af hyggen og snakken - på lige fod med alle andre. 

Selvom det er en helt almindelig mandag i juni, og klokken kun er 12, er Rødovre Centrum allerede fuld af mennesker. Lyden af stemmer, latter og musik fra butikkerne flyder gennem centret.

Jane Magleholm er på hjemmebane. Hun er kommet i butikscentret, lige siden det åbnede i 1966, hvor hun var en lille pige. I dag er hun 62 år gammel og kigger gerne forbi hvis ikke dagligt, så i hvert fald 3-4 gange om ugen.  

"Jeg elsker at komme og opleve stemningen og være en del af livet i centret. Jeg har min faste tøjbutik og min stamcafé, hvor jeg får en snak med personalet og hygger mig med de andre stamgæster", siger Jane Magleholm.  

Hendes høreapparater spiller en afgørende rolle for hendes mulighed for at være en del af livet, snakken og hyggen på lige fod med alle andre.  

"Hvis jeg ikke havde fået høreapparater, var jeg blevet socialt totalt isoleret", siger Jane Magleholm og tilføjer: 

"Dét er jeg slet ikke i tvivl om." 

Jane Magleholm
Jane Magleholm

“Har vi talt om dét?” 

Det er nu otte år siden, at Jane Magleholm fik sit første høreapparat. Tegnene på høretab havde været der et stykke tid. Hun lagde mærke til, hvordan hun hele tiden sagde “hva’?”, når hun snakkede med folk og måtte dem bede dem gentage.   

Og når hun fik referater fra møderne i den lokale afdeling af Handicapforeningen, hvor hun var aktivt medlem, tænkte hun: “Har vi talt om dét?”  

En undersøgelse hos ørelægen viste da også, at hun havde et høretab, der krævede høreapparater. 

To års ventetid i det offentlige 

Tanken om et høreapparat var egentlig ikke skræmmende for Jane Magleholm, som havde haft alvorlig sygdom inde på livet, siden hun var barn, og blandt andet lever med cerebral parese. Derfor havde hun for længst besluttet sig for ikke at lade sig begrænse af hverken sit handicap eller et høretab:

"Ser man på mit liv, har jeg haft en del modgang. Men på trods af det har jeg valgt at have et positivt syn på livet. Som man kan se, elsker jeg farver og mønstre, og dét afspejler sig også i mit livssyn. Jeg vil have det sjovt og glæde mig over hverdagen. Derfor var mit høretab bare et lille problem, der skulle løses."  

Så da ørelægen fortalte hende, at der var to års ventetid på et få et høreapparat i det offentlige system, blev hun mundlam.     

"Dét kunne jeg ikke vente på, og derfor kontaktede jeg Dansk HøreCenter - og i løbet af en måned havde jeg fået høreapparater", siger hun med et smil. 

Jane fik nemlig hurtigt fik en tid i sit lokale hørecenter og prøvede et sæt høreapparater gratis og uforpligtende i 30 dage

Nej tak til Tante Møhge-rør

Selvom Jane Magleholm havde det fint med at skulle have hjælp til sin hørelse, var hun lidt spændt på, hvor stort og tydeligt sådan et høreapparat mon var:  

"Jeg var overbevist om, at jeg skulle have sådan et Tante Møhge-rør: “Hva’ siiiger han?”, fortæller hun og griner.  

"Men mine høreapparater er så små og diskrete, at folk faktisk først opdager dem, når jeg siger det til dem", tilføjer hun og peger på sit øre, hvor det lille høreapparat sidder i øregangen og matcher hendes hudfarve.  

"Du får den hjælp, du har brug for"

Jane Magleholm er glad for, at hun tog hånd om sit høretab. Og hun deler gerne sine erfaringer og opfordrer folk til at få hjælp, når hun møder andre, der går rundt og har problemer med hørelsen.  

"Så anbefaler jeg folk at gå til Dansk HøreCenter, fordi der møder man professionelle folk, omsorgsfulde mennesker og dygtige folk - og du får den hjælp, du har brug for." 

"Ser man på mit liv, har jeg haft en del modgang. Men på trods af det har jeg valgt at have et positivt syn på livet. Som man kan se, elsker jeg farver og mønstre, og dét afspejler sig også i mit livssyn. Jeg vil have det sjovt og glæde mig over hverdagen. Derfor var mit høretab bare et lille problem, der skulle løses."
Jane Magleholm, høreapparatbruger
Prøv et høreapparat gratis i 30 dage Hos Dansk HøreCenter kan du prøve de nyeste høreapparater gratis og uforpligtende i 30 dage. På den måde får du mulighed for at finde lige netop det høreapparat, der passer perfekt til dig og din hverdag. Bestil en tid

Har du spørgsmål?

Hos Dansk HøreCenter er vores specialister altid opdateret med den nyeste viden om hørelse, høretab og ikke mindst behandlingsmuligheder. Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os.