Historie fra det virkelige liv

Uffe skruer op for livskvaliteten

Skru op for hørelsen og livskvaliteten

Fuglekvidder på en forårsdag, et stykke dejligt musik eller en hyggelig snak over middagsbordet er nogle af de ting, der giver livet værdi.

Men for de mennesker, der lider af høretab, er oplevelser som disse ikke helt så ligetil. Lydene er måske langsomt forsvundet eller er blevet mindre tydelige, og det kan være svært at deltage i samtaler på samme måde som tidligere.

En del har svært ved at erkende, at hørelsen ikke er, hvad den har været, eller de slår problemet hen og tænker, at det blot er en del af det at blive ældre. De lever derfor med de negative konsekvenser som for eksempel kan være, at de trækker sig fra sociale sammenhænge, bliver irritable og ensomme.

Uffe Villumsen
Uffe Villumsen

Uffe har fået en bedre livskvalitet

Hos Dansk HøreCenter er det nemt og gratis at få foretaget en høretest, hvis du oplever symptomer på nedsat hørelse. Tegnene på høretab kan være forskellige.

For Uffe Villumsen på 69 år var der flere forskellige ting, som for syv år siden fik alarmklokkerne til at ringe og fik ham til at få foretaget en høretest. Han kunne ikke længere høre vaskemaskinens bippen, når vaskeprogrammet var færdigt, og han havde tit besvær med at høre alt, hvad der blev sagt i samtaler. Særligt viste det sig, når han kørte bil og ikke kunne høre, hvad personen på passagersædet ved siden af sagde.

Uffe Villumsen fik derfor foretaget en høretest, som viste, at han led af høretab, og derfor har han siden da gået med høreapparat – en beslutning, han ikke har fortrudt.
”Folk forestiller sig tit, at et høreapparat er stort og klodset, men mit er så lille, at jeg altid har det på,” siger Uffe Villumsen, der som mange andre med nedsat hørelse har oplevet en bedre livskvalitet, efter han fik høreapparat.

Hverdagen blev nemmere

”Hverdagen er blevet nemmere, fordi jeg nu har en mere ukompliceret hørelse. Jeg kan bedre deltage i samtaler, og min kone bliver ikke irriteret over, at jeg hele tiden siger ’hva’,” fortæller Uffe Villumsen.
Som mange andre med høretab, oplever Uffe Villumsen i dag ikke mange begrænsninger i hverdagen. Han lever et aktivt pensionistliv med fitness, foreningsarbejde, golf og samvær med familien, hvor det at gå med høreapparat ikke er nogen forhindring.

Skulle uheldet være ude, og han taber høreapparatet under en golftur, kan han finde den med en smart søgefunktion, og mobiltelefonen går direkte over høreapparatet, så opkald er nemme at modtage og foretage, når han er på farten.

Derfor er Uffe Villumsen heller ikke i tvivl om, at han vil anbefale andre at tage affære med det samme, hvis de oplever høreproblemer.
”Hvis man har en mistanke, synes jeg bare, man skal få det tjekket. Lad være med at udskyde det!”

Prøv et høreapparat gratis i 30 dage Hos Dansk HøreCenter kan du prøve de nyeste høreapparater gratis og uforpligtende i 30 dage. På den måde får du mulighed for at finde lige netop det høreapparat, der passer perfekt til dig og din hverdag. Bestil en tid

Læs flere historier fra det virkelige liv

Mød Bodil

Mød Bodil

Bodil lever et aktivt pensionistliv med sport, børn og børnebørn som en stor del af hverdagen. Hun har dog ikke altid været i stand til at nyde aktiviteterne fuldt ud pga. sin nedsatte hørelse.

Mød Allan

Mød Allan

Som engageret personalechef med mange medarbejdere og dertil et aktivt fritidsliv er det vigtigt for Allan at kunne høre godt. Men det kunne han ikke, før han fik høreapparater fra Dansk HøreCenter.

Mød Hanne

Mød Hanne

Hanne var lidt ked af det, da hun skulle have sine første høreapparater. Men efter 30 dages gratis prøveperiode, havde hun slet ikke lyst til at undvære dem igen.                                                           

Har du spørgsmål?

Hos Dansk HøreCenter er vores specialister altid opdateret med den nyeste viden om hørelse, høretab og ikke mindst behandlingsmuligheder. Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os.