Viden om hørelse

Diabetes og høretab

Har du eller en af dine nærmeste diabetes? Vidste du, at diabetikere har dobbelt så stor risiko for at udvikle et høretab sammenlignet med mennesker, der ikke lider af diabetes?

En ulykke kommer sjældent alene

Desværre passer udtrykket ”en ulykke kommer sjældent alene” sammen med dét at lide af diabetes. Ifølge diabetesforeningen peger flere studier nemlig i retning af, at diabetikere har dobbelt så stor risiko for at få nedsat hørelse sammenlignet med dem, der ikke har diabetes. Forskere kender ikke helt årsagen, men mener, at det kan skyldes det høje blodsukkers skader på blodkar og nerver.

Få styr på dit blodsukker og din hørelse

Hvis du har diabetes, kan du reducere risikoen for at få et høretab ved bedst muligt at få styr på din diabetes og ved at få tjekket din hørelse jævnligt. Opdager du en hørenedsættelse i god tid og får det behandlet, mindsker du også risikoen for nogle af de andre ubehagelige konsekvenser ved ubehandlet høretab som fx demens, isolation og generelt forringet livskvalitet.

Pas på dig selv – ung som gammel

Det er både unge som gamle, der får diabetes, og risikoen for et høretab er til stede uanset alder. Har du et høretab, kan det derfor være en idé at få tjekket, om du også har diabetes, og hvis du lider af diabetes, kan det være en god idé at få tjekket din hørelse.

Har du mistanke om, at én du kender, har nedsat hørelse? Her kan du læse tegn på, at din nærmeste har nedsat hørelse og hvad du som pårørende kan gøre

Du kan tjekke din hørelse med denne online høretest, eller du kan kontakte os for en uforpligtende høreprøve på 70 230 560.

Vil du høre bedre? Din hørelse er i trygge hænder hos os. Bestil tid til en gratis og uforpligtende høretest - så skal du ikke bekymre dig om din hørelse igen. Bestil tid til høretest

Vil du vide mere om hørelse og høretab?

Hos Dansk HøreCenter er vores specialister altid opdateret med den nyeste viden om hørelse, høretab og ikke mindst behandlingsmuligheder. Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os, så vi kan bestille en tid til dig i din lokale afdeling.