Gode råd til vedligeholdelse og rengøring af dine høreapparater

Når du investerer i dig selv og din livskvalitet med nye høreapparater - så vær ekstra god ved apparaterne. Daglig pleje og vedligeholdelse kan forlænge høreapparaternes levetid og bevare ydeevnen - og de skulle jo gerne glæde dig med god hørelse så længe som muligt.

Følg vores gode råd, og pas godt på dine små høreapparater, som dagligt udsættes for lidt af hvert som f.eks. støv, sved og forskellige vejrforhold.

Daglig vedligeholdelse og rengøring af dit høreapparat

 1. Tag dit høreapparat af, når du gør dig i stand til dagens strabadser. Vent med at tage høreapparaterne på, før du er færdig med at bruge kosmetik, parfume, aftershave, hårspray, creme, solcreme, insektafvisende midler m.m.

  De fleste af os kommer i daglig kontakt med produkter som disse, men de kan komme ind i dit høreapparat og beskadige eller tilstoppe de små komponenter i apparaterne. Derfor er det vigtigt, at du altid gør dig i stand, før du tager høreapparaterne på.
    

 2. Børst omhyggeligt omkring de steder, hvor lyden suser ind og ud af dit høreapparat hver eneste dag. Du kan bruge den lille børste, som følger med, når du køber høreapparaterne. 

 3. Rengør dit høreapparat hver dag. For at rengøre dine høreapparater skal du bruge rengøringsmidler, der er godkendt til høreapparater eller blot en blød, fugtig (men ikke våd) klud. Undgå at bruge alkohol eller opløsningsmidler. 
   
 4. Sluk for høreapparatet, inden du går i seng, for at spare på batteriet. 
   
 5. Lad batteridøren stå åben om natten, hvis det er fugtigt i vejret. Du kan også investere i en tørreboks, som holder dine apparater fugtfrie og samtidig desinficerer dem. 

Regelmæssig rengøring og vedligeholdelse af høreapparater og deres dele 

 1. Skift altid batterier over en blød overflade - f.eks. et viskestykke - så du ikke risikerer at tabe apparaterne på en hård overflade.   

 2. Rengør slanger, kupler og ørepropper regelmæssigt med sæbe og vand, for eksempel opvaskemiddel. Husk at tørre dem godt og grundigt af, inden du sætter dem på lydslangen igen og forbinder dem med høreapparatet.

 3. Bestil nye reservedele til dine høreapparater via Dansk HøreCenters webshop, eller kom ind til Åben Service i dit lokale hørecenter på udvalgte hverdage, når reservedelene bliver stive, skøre eller misfarvede. 

Køb alt, hvad du har brug for til rensning og vedligeholdelse af høreapparater her  

Andre gode tips - og ting du ALDRIG skal gøre: 

 1. Hold høreapparaterne væk fra varme og direkte sollys. Læs her, hvordan du undgår, at høreapparatet smelter i sommervarmen.
    
 2. Dyp aldrig høreapparaterne i vand, og undlad at bruge dem i en sauna, brusebad eller ved badning eller svømning. Beskyt også dine høreapparater mod regn. 
   
 3. Smør ikke høreapparatets dele. 
   
 4. Fjern dine høreapparater før medicinske procedurer, der udnytter scanning som f.eks. CT-scanninger. Scannere i lufthavne, butiksalarmer og lignende beskadiger ikke dine høreapparater. 
   
 5. Hvis der opbygges ørevoks på dine høreapparater eller ørepropper, og det er svært at tørre væk, skal du kontakte dit hørecenter for at få hjælp. 
   
 6. Brug altid kun godkendte batterier i den korrekte batteristørrelse til dit høreapparat. 
   
 7. Moderne høreapparater er meget små, og derfor er det en god idé at placere dem i et etui, når du ikke bruger dem. 
   
 8. Hold høreapparatet utilgængeligt for børn og kæledyr. (Det er sket, at menneskets bedste ven har spist et høreapparat ...) 
   

Har du spørgsmål til vedligeholdelse og rengøring af dit høreapparat? 

Hvis du har spørgsmål til den daglige og regelmæssige pleje og rengøring af dit høreapparat, så tøv ikke med at kontakte os i Kundecentret alle hverdage kl. 08.00-14.00 på 70 230 560, eller skriv til kundecenter@dkhc.dk   


Vil du vide mere?

God livskvalitet hænger sammen med god hørelse. Du kan gøre meget selv. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få tips, råd og spændende historier direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig i bunden af nyhedsbrevet.


Kender du en, der også kunne have glæde af at læse denne artikel, så del endelig
knapperne til formålet finder du herunder:

Oplev en verden af lyd med Auracast

20 marts 2024

Det helt nye Beltone Serene er ikke bare det mindste genopladelige høreapparat på markedet - det er også et af verdens første høreapparater med Auracast; en ny teknologi, der gør fremtiden mere “hørevenlig”.  


Se mere