Viden om hørelse

De fleste tager deres hørelse for givet. Lyden af trommende regn mod biltaget, en sjov historie og børnebørnenes latter er alt sammen med til at fuldende livet – lige indtil lydene forsvinder.

Mere end 800.000 danskere har problemer med hørelsen

Det er der mange forskellige grunde til, og her på siden finder du masser af viden om hørelse og høretab. Du kan læse om, hvad nedsat hørelse er, om de forskellige typer af høretab og ikke mindst årsagerne til, at vi mister hørelsen. Hvis du mistænker, at du har et høretab, så læs artiklen om hvilke tegn, du skal kigge efter for at finde ud af om, du har nedsat hørelse.

Derudover har vi samlet en række gode råd til, hvad du kan gøre for at passe på din og andres hørelse. 

Hvad er nedsat hørelse?

Hvis du har nedsat hørelse, har du en manglende evne til at opfange lyde fra dine omgivelser. Der kan være mange grunde til, at man mister noget af sin hørelse, blandt andet støj og alder.   
              

Høretab i tal

Rigtig mange danskere lever med nedsat hørelse, men på trods af det, er det tit en overset gruppe, da deres handicap er usynligt. Næste gang snakken falder på høretab, kan du bringe disse tal i spil.

Første tegn på høretab

Et høretab kommer typisk gradvist over tid, og ofte opdager man det ikke før, at man oplever store problemer i sin hverdag, eller hvis ens omgivelser kommenterer på nye handlingsmønstre.

Beskyt din hørelse

Vi lever i en støjende verden med trafikstøj, maskinstøj, høj musik m.m. Faktisk så mister vi hørelsen tidligere i dag end vi gjorde for 30 år siden. Derfor er det mere vigtigt end nogensinde at passe på din hørelse.

Diabetes og høretab

Ifølge diabetesforeningen peger studier i retning af, at diabetikere har en forhøjet risiko for at få et høretab. Derfor er det en fordel at få tjekket din hørelse, hvis du er diabetiker, så en eventuel hørenedsættelse ikke går ubemærket hen.

Tinnitus

Tinnitus er en tilstand, hvor du hører en lyd i øret eller i hovedet, der kan opleves som en susen, brusen eller lignende. Tinnitus kan ikke kureres, men der er flere forskellige ting, du kan gøre for bedre at kunne håndtere tinnituslyden.

Vil du høre bedre? Din hørelse er i trygge hænder hos os. Bestil tid til en gratis og uforpligtende høretest - så skal du ikke bekymre dig om din hørelse igen. Bestil tid til høretest

Kundeudtalelse:

Efter jeg har fået høreapparater, er min hverdag blevet anderledes på den måde, at man tør stå lidt mere frem. Og man tør være lidt mere med i, hvad der foregår rundt omkring. Hvor du tidligere måske trak dig lidt, fordi man var bange for gentagelserne og alt det der. På den måde har det virkelig gjort min hverdag meget bedre. Nu kan jeg jo høre mine børnebørns latter og sjove historier igen.

Bodil Andersen

Læs Bodils historie

Har du spørgsmål?

Hos Dansk HøreCenter er vores specialister altid opdateret med den nyeste viden om hørelse, høretab og ikke mindst behandlingsmuligheder. Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os.