Artikel

Guide: 5 gode råd til din påske med høreapparat

Læs vores bedste tips til, hvordan du får det optimale ud af påskedagene, når du har høreapparat - lige fra gode råd til, hvor du skal sidde ved påskebordet, til smart tilbehør til dit høreapparat. 

For mange byder påsken på hyggelige påskefrokoster med besøg af venner og familie og særlige påsketraditioner for både børn og voksne.  

Men når store og små er samlet, og snak og latter fylder rummet, kan din hørelse komme på overarbejde. Især hvis du bruger høreapparat.  

Derfor får du her vores bedste råd til, hvordan du får det optimale ud af både din hørelse og dit høreapparat i påsken. 

Vær opmærksom på, at ikke alle høreapparater har de funktioner og programmer, som vi omtaler i guiden her. Spørg din audiologist til råds om, hvordan du får det bedste ud af netop dit høreapparat.  

1. Vær opmærksom på, hvor du sidder ved frokostbordet

Sæt dig ikke i en krog, men sørg for, at du får en central plads ved det forhåbentlig veldækkede påskefrokostbord. For eksempel midt på den ene langside eller - endnu bedre - for bordenden.   

På den måde giver du dit høreapparat de bedste betingelser for at opfange stemmerne omkring dig, så du kan være med i samtalen. 

2. Brug dit høreapparats "selskabsprogrammer"

Hvis du har Beltone Imagine- eller Beltone Achieve-høreapparater, så sørg for at få lagt Ultra Focus-programmet ind, hvis du ikke allerede har det. Ultra Focus er et fantastisk program til påskefrokoster og andre støjfyldte situationer. 

Programmet zoomer aktivt ind på den person, som du taler med. Du skal blot sørge for at vende krop og ører mod vedkommende. Alternativt kan “Restaurant”-programmet også være en stor hjælp. 

Spørg din audiologist om, hvilke muligheder du har med netop dit høreapparat. 

Læs også: Ny undersøgelse: Høretab er en af de 3 vigtigste faktorer i at forebygge demens

3. Brug TV-link, når I nyder en hyggelig film eller ser tv sammen

Et TV-link giver dig lyden fra fjernsynet direkte op i dine høreapparater og er et uundværligt hjælpemiddel for de fleste med høreapparat.   

Det er også særlig hjælpsomt i påsken, når I er mange samlet om tv’et for at se en god tegnefilm med børnebørnene eller en spændende krimi om aftenen.  

På den måde kan både du og din familie høre lyden på det niveau, som passer til jer.   

Du kan købe et TV-link i vores webshop. 

4. Brug din telefon eller MyPAL som ekstern mikrofon

Hvis du har svært ved at få det hele med, så kan du med visse høreapparater bruge din smartphone som ekstern mikrofon. Læg den midt på påskebordet, og lad den hjælpe dig med at høre, hvad der bliver sagt.  

Et alternativ er at købe en trådløs MyPAL Pro-mikrofon, som sender lyden direkte op i dine høreapparater, så du bedre kan høre i støjfyldte omgivelser.   

Du kan købe en trådløs MyPAL Pro-mikrofon i vores webshop. 

Læs også: Selektiv hørelse - er der noget om snakken?

5. Hold pauser, og prioritér dine “hørekræfter”

Hvis påsken byder på flere sammenkomster, er det vigtigt, at du som høreapparatbruger husker at holde pauser. Så gå en tur, eller tag en halv time på øjet, hvis dine ører trænger til ro.  

Et andet godt råd er, at du prioriterer dine “hørekræfter”. Hvis du ved, at du skal til påskefrokost sammen med hele familien, så sørg for, at du får en rolig formiddag. På den måde kan du planlægge fremad, så timer og dage med meget støj bliver efterfulgt af rolige dage, hvor du kan få tanket lidt op på "hørekontoen". 

Husk også, at heller ikke normalthørende får hvert et ord med, når I sidder tæt om bordet, musikken spiller, og børnene spæner rundt …

Nu er du klædt godt på til at få en rigtig dejlig påske fuld af gode samtaler og en masse hyggelige påsketraditioner. 

Rigtig god påske! 

Er du i tvivl, om du hører, som du burde? 
Bestil en gratis høretest nu, og prøv et høreapparat i 30 dage - gratis og uforpligtende.


Vil du vide mere?

God livskvalitet hænger sammen med god hørelse. Du kan gøre meget selv. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få tips, råd og spændende historier direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig i bunden af nyhedsbrevet.


Kender du en, der også kunne have glæde af at læse denne artikel, så del endelig
knapperne til formålet finder du herunder:


Se mere