Artikel

5 tips til sikker kørsel med høretab

Hvor meget bruger du din hørelse, når du kører bil? Sikkert mere, end du umiddelbart tror. Her får du vores 5 gode råd til sikker kørsel med høretab. 

Synssansen er naturligvis den vigtigste, når du kører bil.

Men det er hørelsen, der gør, at du kan høre udrykningskøretøjernes sirener, advarende dyt fra medbilister eller den ildevarslende rumlen, hvis du i et øjebliks uopmærksomhed krydser de stiplede vejbanemarkeringer.

Uopmærksomhed er en af de direkte årsager til over halvdelen af alle dødsulykker i trafikken.

Derfor er det en rigtig god idé at have fuld opmærksomhed på vejen og omgivelserne, når du kører bil.

5 gode tips til sikker kørsel, når du har nedsat hørelse: 

1. Husk at have fuld lyd på dit høreapparat

Hvis du bruger høreapparat, så sørg for, at dit apparat er renset og har nye batterier, eller at det er ladet op, hvis du har genopladelige høreapparater. På den måde er du sikker på, at du hører så godt som overhovedet muligt. 

2. Hold opmærksomheden på vejen

Undgå distraktioner, og hold altid øjnene på vejen. 

3. Skru ned for musik og snak

Skru ned for radioen, eller bed dine medpassagerer om ikke at være for højlydte, så det ikke forstyrrer dig og din kørsel. Hvis du bruger høreapparat, kan det være en fordel at slå støjfilteret til, så dit apparat sorterer vejstøjen fra. 

4. Væk med telefonen

Ude af syne, ude af sind. Læg din telefon væk, så den ikke distraherer dig med sms'er og notifikationer.

Hvis du bliver nødt til at have en telefonsamtale, imens du kører bil, så brug dine høreapparater som trådløse høretelefoner. De fleste moderne høreapparater har denne funktion, og det gør telefonsamtaler i bilen nemmere og sikrere. 

5. Brug for bedre udsyn?

Overvej at investere i et større bakspejl, så du har bedre udsyn og på den måde overblik over dine omgivelser. Det kan give dig en ekstra tryghed, når du kører bil med høretab. 

Kilde: Rådet for Sikker Trafik 

Kniber det med hørelsen?

Selvom høretab ikke påvirker din evne til at køre bil, skader det ikke at tage sine forholdsregler.

Hører du ikke så godt, som du plejer? Og har du måske haft nogle ubehagelige oplevelser i trafikken? Eller er dine nærmeste utrygge ved at køre med dig?

Så er det helt klart en god idé at få tjekket din hørelse.  

Bestil en gratis og uforpligtende høretest

Nedsat hørelse – du er ikke alene, og der er hjælp at hente 

Måske er du blot ved at komme dig over en voldsom forkølelse, eller måske er dine øregange bare stoppede til, men hvis du reelt set lever med nedsat hørelse, så er der hjælp at hente.

Det er helt normalt, at høretab udvikles gradvist med alderen, og det skønnes, at en tredjedel af befolkningen over 60 år lever med nedsat hørelse. Så du er ikke alene.  

Desuden er det vigtigt at tage nedsat hørelse seriøst, da et ubehandlet høretab kan have nogle ærgerlige og også alvorlige konsekvenser for helbredet og livskvaliteten. 

Sådan påvirker et ubehandlet høretab din sundhed og livskvalitet 

Uanset om du lider af høretab eller ej, så følger der et stort ansvar med, når du kører bil. Undgå distraktioner, og hold altid blikket på vejen.

Book en høretest uden ventetid i et hørecenter nær dig, og få styr på din hørelse. 


Vil du vide mere?

God livskvalitet hænger sammen med god hørelse. Du kan gøre meget selv. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få tips, råd og spændende historier direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig i bunden af nyhedsbrevet.


Kender du en, der også kunne have glæde af at læse denne artikel, så del endelig
knapperne til formålet finder du herunder:

Høreapparater kan forebygge demens

25 april 2024

Vil du også gerne undgå demens? Et stort studie fra Syddansk Universitet viser, at behandling af høretab med høreapparater kan nedsætte din risiko for at udvikle demens markant. 

Oplev en verden af lyd med Auracast

20 marts 2024

Det helt nye Beltone Serene er ikke bare det mindste genopladelige høreapparat på markedet - det er også et af verdens første høreapparater med Auracast; en ny teknologi, der gør fremtiden mere “hørevenlig”.  


Se mere