Artikel

Sådan undgår du, at høreapparatet smelter i sommervarmen

Sommeren er over os, og inden længe oplever vi måske temperaturer på over 30 grader. Derfor er det godt at huske på, at ekstrem varme kan beskadige elektronikken i dine høreapparater og reducere batteriernes levetid.

Når du bruger dine høreapparater, sidder de enten bag eller inde i dit øre, og her er de skærmet direkte for solen. Varmeskader på høreapparater sker faktisk oftest, når de ikke er i brug.


Få 5 gode råd til, hvordan du passer godt på dine høreapparater i sommervarmen

 1. Efterlad ikke høreapparater i solen
  Undgå at placere dine høreapparater i direkte sollys. Det gælder både indenfor og udenfor. Især hvis solen skinner kraftigt, kan elektronik hurtigt blive overophedet i direkte sollys.

 2. Efterlad ikke høreapparaterne i en varm bil
  Afhængigt af hvor du bor (og hvis vinduerne rulles op eller ned), kan temperaturer i en varm bil nå 60 grader eller mere. Det er ikke nok til at smelte plastik, men det ligger over den normale driftstemperatur for høreapparater. Ved denne temperatur kan du risikere at beskadige elektronikken og begrænse levetiden på dine batterier markant.

  Selv i bilens handskerum kan temperaturen blive ekstremt høj, og her kunne du måske have tendens til at placere dine høreapparater, mens du tager en dukkert i havet.

 3. Tag dine høreapparater af inden du hopper i vandet
  Det er måske meget banalt, men langt de fleste skader på elektronik sker ved, at de kommer under vand. Hvad enten det drejer sig om ure, mobiltelefoner eller høreapparater. Sørg for at lægge dine høreapparater et sikkert sted, før du tager en dukkert i havet.

 4. Undgå kreativ tørring
  Om sommeren svømmer vi mere og sveder mere på grund af de højere temperaturer. Det øger risikoen for, at høreapparater får fugt. Hvis det sker, kan du blive fristet til at tørre dine høreapparater hurtigt med en hårtørrer, direkte i solen eller måske endda i en mikrobølgeovn. Undgå de kreative metoder for tørring og forlæng levetiden på dine høreapparater.

 5. Brug en tørreboks
  For at aftørre våde høreapparater skal du blot tørre dem af og åbne batteridørene for at lade dem tørre helt naturligt. Du kan også bruge en tørreboks. Du kan købe en tørreboks på vores webshop, hvis du ikke allerede har en. Udover tørrefunktionen sørger tørreboksen også for at desinficere dine apparater som en ekstra bonus.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal håndtere dine høreapparater i sommervarmen, har spørgsmål til de 5 råd, eller ønsker vejledning i forhold til køb af en tørreboks, så er du velkommen til at kontakte os på telefon 70 230 560 alle hverdage kl. 08.00-14.00.

 


Vil du vide mere?

God livskvalitet hænger sammen med god hørelse. Du kan gøre meget selv. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få tips, råd og spændende historier direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig i bunden af nyhedsbrevet.


Kender du en, der også kunne have glæde af at læse denne artikel, så del endelig
knapperne til formålet finder du herunder:

Guide: 5 gode råd til påske med høretab

20 marts 2023

Læs vores bedste tips til at få det optimale ud af påskedagene, hvis du eller en, du holder af, har en hørenedsættelse. Påsken er lidt sjovere, hvis alle er en del af snakken og hyggen om påskebordet. 

Guide: 5 gode råd til din påske med høreapparat

19 marts 2023

Læs vores bedste tips til, hvordan du får det optimale ud af påskedagene, når du har høreapparat - lige fra gode råd til, hvor du skal sidde ved påskebordet, til smart tilbehør til dit høreapparat. 


Se mere