Artikel

Sådan undgår du, at høreapparatet smelter i sommervarmen

Sommeren er over os, og inden længe oplever vi måske temperaturer på over 30 grader. Derfor er det godt at huske på, at ekstrem varme kan beskadige elektronikken i dine høreapparater og reducere batteriernes levetid. Når du bruger dine høreapparater, sidder de enten bag eller inde i dit øre, og her er de skærmet direkte for solen. Varmeskader på høreapparater sker faktisk oftest, når de ikke er i brug.

Få 5 gode råd til, hvordan du passer godt på dine høreapparater i sommervarmen

 1. Efterlad ikke høreapparater i solen
  Undgå at placere dine høreapparater i direkte sollys. Det gælder både indenfor og udenfor. Især hvis solen skinner kraftigt, kan elektronik hurtigt blive overophedet i direkte sollys.

 2. Efterlad ikke høreapparaterne i en varm bil
  Afhængigt af hvor du bor (og hvis vinduerne rulles op eller ned), kan temperaturer i en varm bil nå 60 grader eller mere. Det er ikke nok til at smelte plastik, men det ligger over den normale driftstemperatur for høreapparater. Ved denne temperatur kan du risikere at beskadige elektronikken og begrænse levetiden på dine batterier markant.

  Selv i bilens handskerum kan temperaturen blive ekstremt høj, og her kunne du måske have tendens til at placere dine høreapparater, mens du tager en dukkert i havet.

 3. Tag dine høreapparater af inden du hopper i vandet
  Det er måske meget banalt, men langt de fleste skader på elektronik sker ved, at de kommer under vand. Hvad enten det drejer sig om ure, mobiltelefoner eller høreapparater. Sørg for at lægge dine høreapparater et sikkert sted, før du tager en dukkert i havet.

 4. Undgå kreativ tørring
  Om sommeren svømmer vi mere og sveder mere på grand af de højere temperaturer. Det øger risikoen for, at høreapparater får fugt. Hvis det sker, kan du blive fristet til at tørre dine høreapparater hurtigt med en hårtørrer, direkte i solen eller måske endda i en mikrobølgeovn. Undgå de kreative metoder for tørring og forlæng levetiden på dine høreapparater.

 5. Brug en tørreboks
  For at aftørre våde høreapparater skal du blot tørre dem af og åbne batteridørene for at lade dem tørre helt naturligt. Du kan også bruge en tørreboks. Du kan købe en tørreboks på vores webshop, hvis du ikke allerede har en. Udover tørrefunktionen sørger tørreboksen også for at desinficere dine apparater som en ekstra bonus.

  Vær opmærksom på, at du ikke må bruge en elektronisk tørreboks til genopladelige høreapparater, da batterierne kan blive ødelagt.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal håndtere dine høreapparater i sommervarmen, har spørgsmål til de 5 råd, eller ønsker vejledning i forhold til køb af en tørreboks, så er du velkommen til at kontakte os på telefon 70 230 560 alle hverdage kl. 8.30-14.00.

 


Vil du vide mere?

God livskvalitet hænger sammen med god hørelse. Du kan gøre meget selv. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få tips, råd og spændende historier direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig i bunden af nyhedsbrevet.


Kender du en, der også kunne have glæde af at læse denne artikel, så del endelig
knapperne til formålet finder du herunder:

Tag en pårørende med til høretesten

05 oktober 2021

Har du bestilt tid til en høretest – eller overvejer du, om det er tid til at få testet hørelsen? Uanset om du er ung eller lidt oppe i alderen, så anbefaler vi altid, at du tager en pårørende med til høretesten. Et høretab påvirker ikke kun dig, der lever med det – men det påvirker også dem, du er sammen med på godt og ondt.

Hvad er tinnitus?

06 september 2021

Tinnitus er betegnelsen for lyde, der opstår inde i øret – og det er kun dig, der kan høre lydene. Vi oplever tinnitus helt individuelt, så måske er det en brusen, susen eller en hylen for dine ører. Når vi oplever tinnitus forskelligt, betyder det også, at vi reagerer forskelligt på tinnitussen, og der er forskel på hvor generet, man er.


Se mere