Artikel

Fugt og høreapparater

Noget af det, der er fantastisk ved at få høreapparat er at genopdage lyde. En vandhane der drypper, vinden der blæser eller måske et køleskab, der går i gang. Når man genvinder sin hørelse, føler man sig måske også klar til at gå mere på opdagelse efter nye lyde, hvilket betyder, at man højst sandsynligt vil opholde sig mere udendørs. Det kan betyde, at man er ude i regnen eller medføre temperaturskift, der kan skabe kondens, hvilket kan medføre fugt i eller omkring øret.

Hvorfor er fugt et problem for høreapparater?

Fugt i elektronik kan skabe problemer. Måske blokerer fugten for mikrofoner eller højttalere, eller måske er det med til at forkorte høreapparatets levetid ved ganske enkelt at få det til at ruste. De fleste moderne høreapparater er bygget til at kunne modstå det meste, men det kan være en god idé at følge disse råd for at vedligeholde dem bedst muligt. Men lad os først se på et par tegn, der indikerer, at et høreapparat kan være påvirket af fugt.

  • Lyden knitrer eller der er statisk støj
  • Lyden er forvrænget
  • Lyden bliver pludseligt afbrudt
  • Lyden falder ind og ud
  • Høreapparatet virker kun periodisk

Hvordan løser man det?

Først og fremmest er det altid en god idé at lave almindelig fejlfinding på apparatet. Er batterierne helt opladt? Er apparatet tændt? Er der synlige skader? Er åbningerne og samlinger, som de skal være? Hvis alt er som det skal være, og de stadig ikke fungerer, er der måske et problem med fugt. Uanset hvilken teknologi du bruger, er det en god idé at tørre overfladerne af og sætte dit apparat i en tørreboks med porten til batteriet åben.

Gode råd til forebyggelse

Hvis fugt er et vedholdende problem, kan nedenstående råd bruges til forebyggelse:

  • Valg af enheder med nanocoating eller en høj IP (vandmodstand) mærkning
  • Svedblokering til høreapparater, der tillader lydgennemgang, men holder fugt ude
  • Træn på et tidspunkt på dagen, hvor det er køligt
  • Træn helt uden høreapparat
  • Sørg for at have apparatet i en tørreboks, når det ikke er i brug

Hvis disse tips ikke hjælper, er det måske tid til at se efter et nyt apparat. Se mere om dine muligheder Se hvilke modeller af moderne høreapparater vi tilbyder her

 


Vil du vide mere?

God livskvalitet hænger sammen med god hørelse. Du kan gøre meget selv. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få tips, råd og spændende historier direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig i bunden af nyhedsbrevet.


Kender du en, der også kunne have glæde af at læse denne artikel, så del endelig
– knapperne til formålet finder du herunder:

Oplev en verden af lyd med Auracast

20 marts 2024

Det helt nye Beltone Serene er ikke bare det mindste genopladelige høreapparat på markedet - det er også et af verdens første høreapparater med Auracast; en ny teknologi, der gør fremtiden mere “hørevenlig”.  


Se mere