Artikel

Sådan undgår du, at høreapparatet smelter i sommervarmen

Her får du vores 5 bedste råd til, hvordan du passer på dit høreapparat i de varme måneder. Høje temperaturer og fugt kan nemlig være en udfordring for elektronikken. 


Solen skinner fra en skyfri himmel, og temperaturen nærmer sig de 30 grader. Mens vi mennesker nyder sol og varme, er dine høreapparater mindre begejstrede. Der er særligt to ting, du skal være opmærksom på: varme og vand. 

Ekstrem varme kan nemlig beskadige elektronikken i dine høreapparater og reducere batteriernes levetid.

De høje temperaturer giver os også både sved på panden og ekstra meget lyst til en kold dukkert - og her er det vigtigt at huske på én ting. 

Læs mere nedenfor - hvor du får vores 5 bedste råd til, hvordan du passer godt på dine høreapparater i sommervarmen.

1. Læg aldrig dit høreapparat i solen

Når du bruger dine høreapparater, sidder de enten bag eller inde i dit øre, og her er de skærmet for solen. Varmeskader på høreapparater sker derfor oftest, når de ikke er i brug. 

Derfor er det vigtigt, at du aldrig lægger dine høreapparater i direkte sollys. Det gælder både indenfor og udenfor. Især hvis solen skinner kraftigt, kan elektronikken hurtigt blive overophedet. 

Læs også: "Gode råd til vedligeholdelse og rengøring af dine høreapparater"

2. Efterlad ikke dit høreapparat i en varm bil

Afhængigt af hvor du stiller din bil, og om vinduerne er rullet op eller ned, kan temperaturen i bilen nå op på 60 grader eller mere på en varm sommerdag.

60 grader er ikke nok til at smelte plastik, men det ligger over den normale driftstemperatur for høreapparater. Ved denne temperatur kan du risikere at beskadige elektronikken og begrænse levetiden på batterierne markant.

Også i bilens handskerum kan temperaturen blive ekstremt høj, og her kunne du måske have tendens til at placere dine høreapparater, mens du tager en dukkert i havet.

Læs også: "5 tips til sikker kørsel med høretab"

3. Husk at tage dit høreapparat af, inden du hopper i vandet

Det er måske banalt, men langt de fleste skader på elektronik sker ved, at de kommer under vand. Hvad enten det drejer sig om ure, mobiltelefoner eller høreapparater.

Derfor: Sørg for at lægge dine høreapparater et sikkert sted i skyggen, før du tager en dukkert. 

4. Tør dit høreapparat korrekt, hvis det bliver fugtigt

Om sommeren både svømmer og sveder vi mere på grund af de høje temperaturer. Dét øger risikoen for, at dine høreapparater får fugt.

Hvis det sker, kan du måske blive fristet til at tørre dine høreapparater hurtigt med en hårtørrer, direkte i solen eller måske endda i en mikrobølgeovn. Men det er ikke en god ide. 

Den bedste måde at tørre dit høreapparat på er ved blot at tørre det af med en tør klud og så lade det tørre naturligt på et tørt og stabilt underlag. Du kan også bruge en tørreboks, som fås i vores webshop

5. Husk at lade dit genopladelige høreapparat fuldt op inden ferien

Hvis du har et genopladeligt høreapparat, så sørg for, at både høreapparat og oplader er fuldt opladet, før du tager på ferie.

En Premium-oplader indeholder en powerbank med tre ekstra opladninger. Hver opladning giver op til 30 timers brug (eller 24 timer, hvis du streamer lyd halvdelen af tiden). Det betyder, at du kan være på vandretur eller på ferie i fjerne egne i helt op til fire dage, inden dit høreapparat skal lades op.  

På den måde kan du tage på ferie lige, hvor du har lyst - uden at være begrænset af at skulle være i nærheden af en stikkontakt. 

Har du et sommerhus eller en campingvogn, hvor du skal holde sommerferie, kan det være en god idé at have en ekstra oplader dér. Så sker der ikke noget, hvis du glemmer din oplader derhjemme. 

Besøg vores webshop, og se mere lækkert tilbehør til dit høreapparat

Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal håndtere dine høreapparater i sommervarmen, har spørgsmål til de 5 råd eller ønsker vejledning i forhold til køb af en tørreboks, så er du velkommen til at kontakte os på telefon 70 230 560 (mandag til torsdag kl. 08.00-18.00 og fredag kl. 08.00-17.00).

Er du i tvivl, om du går rundt med et ubehandlet høretab?

Bestil en gratis høretest i dag


Vil du vide mere?

God livskvalitet hænger sammen med god hørelse. Du kan gøre meget selv. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få tips, råd og spændende historier direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig i bunden af nyhedsbrevet.


Kender du en, der også kunne have glæde af at læse denne artikel, så del endelig
knapperne til formålet finder du herunder:

Høreapparater kan forebygge demens

25 april 2024

Vil du også gerne undgå demens? Et stort studie fra Syddansk Universitet viser, at behandling af høretab med høreapparater kan nedsætte din risiko for at udvikle demens markant. 

Oplev en verden af lyd med Auracast

20 marts 2024

Det helt nye Beltone Serene er ikke bare det mindste genopladelige høreapparat på markedet - det er også et af verdens første høreapparater med Auracast; en ny teknologi, der gør fremtiden mere “hørevenlig”.  


Se mere