Artikel

Smarte briller og klodsede høreapparater?

Mange mennesker forbinder stadig høreapparater med alderdom, mens briller bliver set som smarte og kan endda få en til at se "klog" ud.

Både synet og hørelsen er sanser, som bliver dårligere med alderen - så hvorfor ser vi så forskelligt på briller og høreapparater?

Èn af forklaringerne på, at der er så stor forskel på briller og høreapparater er nok, at dårligt syn rammer flere mennesker tidligere i livet.

Det betyder, at vi er vant til at se mennesker i alle aldre gå med briller - lige fra børnehavebørn til bedsteforældre. På den måde bliver nedsat syn en slags "folkesygdom", som er helt acceptabel.

Omvendt opfatter mange stadig høreapparater som et alderdomstegn. Men der er formentlig mange, der ikke ved, at vi faktisk mister hørelsen meget tidligere, end vi gjorde for bare 30 år siden. 

Nedsat hørelse er også et mindre "synligt" problem, og der går ofte også mange år før, man gør noget ved det.

Faktisk er det langt under halvdelen af de godt 800.000 danskere, som skønnes at have nedsat hørelse, der har valgt at få et høreapparat.

Og dét er både skræmmende og ærgerligt, når man tænker på, hvor meget man går glip af, når man ikke hører godt nok. 

Briller er blevet en "accessory"

Samtidig er briller blevet et smart tilbehør, hvor der er masser af fokus på design, farver og skiftende modetrends.

Mange brillebærere har måske flere par, som de skifter imellem, fordi vi ser dem lidt som en del af vores påklædning.

Sådan er det endnu ikke med høreapparater. Mange opfatter dem stadig, som noget, man helst ikke vil gå med. Ofte på grund af forældede og helt forkerte fordomme om, hvordan høreapparater virker, ser ud og føles at have på. 

Men skal fordomme og forfængelighed stå i vejen for din livskvalitet? 

Forhåbentlig ikke.

For god hørelse har stor betydning for både sundhed og livskvalitet - og det er på høje tid, at vi får aflivet alle de gamle fordomme om, at høreapparater er store og klodsede, at de hyler og falder ud af øret. 

Sådan er virkeligheden nemlig ikke længere.  

Næsten usynlige

Moderne høreapparater er både små, lette og behagelige at have på. Du kan få dem i flere forskellige farver, der matcher din hudtone og hårfarve.

På den måde er moderne høreapparater også så diskrete, at de nærmest er usynlige - og dét kan godt have en betydning for en del mennesker. Især hvis det er deres første høreapparat.

Også selvom et høreapparat ikke er noget at hverken skjule eller skamme sig over. 

Læs om Beltone Imagine - et høreapparat i absolut topklasse 

Fra høreapparat til høregadget 

Moderne høreapparater følger den rivende udvikling inden for mobil- og musikindustrien. De er trådløse, genopladelige og tilpasser sig automatisk til lydforholdene i det miljø, du befinder dig i.

De kan streame telefonsamtaler, musik og lydbøger og kan betjenes via en app på din smartphone. Nogle er endda så smarte, at de kan spores via GPS, hvis de bliver væk. 

Teknologien er med os, og forhåbentlig kan vi i fællesskab rykke os mod en forståelse af, at høreapparater er avancerede høre-gadgets, som faktisk fungerer som en slags trådløse høretelefoner.

Høreapparater er for alle med høretab - uanset alder. 

Læs også om Johnny, der har høreapparater, som ingen lægger mærke til 


Vil du vide mere?

God livskvalitet hænger sammen med god hørelse. Du kan gøre meget selv. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få tips, råd og spændende historier direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig i bunden af nyhedsbrevet.


Kender du en, der også kunne have glæde af at læse denne artikel, så del endelig
knapperne til formålet finder du herunder:

Høreapparater kan forebygge demens

25 april 2024

Vil du også gerne undgå demens? Et stort studie fra Syddansk Universitet viser, at behandling af høretab med høreapparater kan nedsætte din risiko for at udvikle demens markant. 

Oplev en verden af lyd med Auracast

20 marts 2024

Det helt nye Beltone Serene er ikke bare det mindste genopladelige høreapparat på markedet - det er også et af verdens første høreapparater med Auracast; en ny teknologi, der gør fremtiden mere “hørevenlig”.  


Se mere