Husk, at du skal leve længere

I dagens Danmark lever vi længere end nogensinde før. Ifølge Danmarks Statistik er middellevealderen for henholdsvis mænd og kvinder 78,8 år og 82,8 år. Men er der noget ved at leve længere, hvis du ikke kan høre, hvad der foregår omkring dig?

Med de muligheder vi har i dag, er vores forventninger, til hvad livet skal indeholde, også steget 

Vi vil have et spændende liv, og vi vil have mest muligt ud af det. I det gamle Rom sagde man: ”Husk, at du skal dø”, hvilket kan virke som en lidt makaber udmelding for et moderne menneske. Denne tilgang til livet er det da også de færreste, der har i dag, hvor mange menneskers slogan er mere i retning af: ”Husk, at du skal leve længe”.

Vi mister hørelsen tidligere i dag end for 30 år siden - og lever samtidig længere

Det er godt at skrive sig bag øret, at vi skal leve længe, for når vi skal leve længe, er det også vigtigt for vores livskvalitet, at hørelsen følger med. Et længere liv betyder ikke, at hørelsen vil bevare sin optimale funktion i længere tid – snarere tværtimod.

Vi mister nemlig hørelsen meget tidligere i dag, end vi gjorde for bare 30 år siden. Dette skyldes bl.a. de mange støjstimuli, som vi bliver udsat for hele tiden; såsom trafiklarm, støj på arbejdspladsen, musik i ørerne og meget mere.

Et høreapparat er en god følgesvend, når hørelsen begynder at svække. Et høreapparat sætter ikke begrænsninger, men åbner for muligheden for at lytte til livet, så livskvaliteten stiger. For mange kan det være en stor overvindelse at få et høreapparat, men hvor er det ærgerligt at leve et langt liv uden at få det hele med.

Så husk på, at du skal leve længe og investere i din livskvalitet, så du kan lytte til livet – hele livet.


Vil du vide mere?

God livskvalitet hænger sammen med god hørelse. Du kan gøre meget selv. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få tips, råd og spændende historier direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig i bunden af nyhedsbrevet.


Kender du en, der også kunne have glæde af at læse denne artikel, så del endelig
knapperne til formålet finder du herunder:

Få den bedste sommer i Danmark

15 juni 2020

Efter en tid med Corona-karantæne, hvor der ikke har været mulighed for nærhed og samvær med venner og familie, er det dejligt igen at kunne se sine nærmeste.

Fugt og høreapparater

30 april 2020

Noget af det, der er fantastisk ved at få høreapparat er at genopdage lyde. En vandhane der drypper, vinden der blæser eller måske et køleskab, der går i gang. Når man genvinder sin hørelse, føler man sig måske også klar til at gå mere på opdagelse efter nye lyde, hvilket betyder, at man højst sandsynligt vil opholde sig mere udendørs. Det kan betyde, at man er ude i regnen eller medføre temperaturskift, der kan skabe kondens, hvilket kan medføre fugt i eller omkring øret.

Det grå guld går ikke på kompromis med levestandarden

10 januar 2020

Det tyder på, at nutidens og fremtidens pensionister gerne giver den gas ifølge en undersøgelse fra PF. Undersøgelsen viser, at de ikke går på kompromis med levestandarden og livskvaliteten og hertil hører også et ønske om at høre godt.


Se mere