Husk, at du skal leve længere

I dagens Danmark lever vi længere end nogensinde før. Ifølge Danmarks Statistik er middellevealderen for henholdsvis mænd og kvinder 78,8 år og 82,8 år. Men er der noget ved at leve længere, hvis du ikke kan høre, hvad der foregår omkring dig?

Vores forventninger til livets indhold er steget 

Vi vil have et spændende liv, og vi vil have mest muligt ud af det. I det gamle Rom sagde man: ”Husk, at du skal dø”, hvilket kan virke som en lidt makaber udmelding for et moderne menneske. Denne tilgang til livet er det da også de færreste, der har i dag, hvor mange menneskers slogan er mere i retning af: ”Husk, at du skal leve længe”.

Vi mister hørelsen tidligere og lever samtidigt længere

Det er godt at skrive sig bag øret, at vi skal leve længe, for når vi skal leve længe, er det også vigtigt for vores livskvalitet, at hørelsen følger med. Et længere liv betyder ikke, at hørelsen vil bevare sin optimale funktion i længere tid – snarere tværtimod.

Vi mister nemlig hørelsen meget tidligere i dag, end vi gjorde for bare 30 år siden. Dette skyldes bl.a. de mange støjstimuli, som vi bliver udsat for hele tiden; såsom trafiklarm, støj på arbejdspladsen, musik i ørerne og meget mere.

Et høreapparat er en god følgesvend, når hørelsen begynder at svække. Et høreapparat sætter ikke begrænsninger, men åbner for muligheden for at lytte til livet, så livskvaliteten stiger. For mange kan det være en stor overvindelse at få et høreapparat, men hvor er det ærgerligt at leve et langt liv uden at få det hele med.

Så husk på, at du skal leve længe og investere i din livskvalitet, så du kan lytte til livet – hele livet.


Vil du vide mere?

God livskvalitet hænger sammen med god hørelse. Du kan gøre meget selv. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få tips, råd og spændende historier direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig i bunden af nyhedsbrevet.


Kender du en, der også kunne have glæde af at læse denne artikel, så del endelig
knapperne til formålet finder du herunder:

De 5 stadier af høretab

28 juni 2022

Før du, din ægtefælle, forælder eller bedsteforælder accepterer sit høretab, skal du typisk igennem 5 forskellige stadier - fra fornægtelse til accept.

Selektiv hørelse - er der noget om snakken?

27 juni 2022

"Hun hører ingenting, når hun læser avis" eller "Han hører kun dét, han vil høre!" Men er det selektiv eller nedsat hørelse? Og er selektiv hørelse virkelig en ting?


Se mere