Artikel

Er din forfængelighed vigtigere end din livskvalitet?

Mange går rundt med et ubehandlet høretab, fordi de tror, et høreapparat får dem til at se ældre ud eller føle sig ’anderledes’. Men dårlig hørelse er ligesom nedsat syn helt normalt og kommer typisk med alderen.

Faktisk oplever op mod hver fjerde dansker, at de hører dårligt. Så svarer du indimellem ”hva be har..?”, når nogen taler til dig, skal du bestemt ikke føle dig alene.

Det tager i gennemsnit 7 år at erkende et høretab

Angsten for at blive stemplet som anderledes er en af de vigtigste grunde til, at mennesker med høretab i gennemsnit venter 7 år, før de anskaffer et høreapparat. Det er meget længe at gå glip af de fantastiske oplevelser, som vi sanser gennem ørene hver eneste dag året rundt:

  • 7 forår med lyden af solsort og lærkesang
  • 7 somre med bølgebrus, summende bier og glade børn
  • 7 efterår med knitrende blade i skovbunden og vindens susen
  • 7 juletider med familiehygge og snak rundt omkring julebordet
  • Og 7 meget mere…

Få mere ud af livet med et høreapparat

Der er ikke noget pinligt i at gå med høreapparat, ligesom det heller ikke er flovt at gå med briller. Et høreapparat er bare et hjælpemiddel til dig, som har nedsat hørelse. Se det som en trofast følgesvend, der giver dig mulighed for at sanse livet og være med i alle situationer, så du aldrig føler dig alene.

Du kan faktisk se moderne høreapparater som en slags høretelefoner, der er tilpasset til netop dig og din hørelse. Du kan streame lyd direkte ind i dine høreapparater. Du kan f.eks. få lyden direkte ind i apparaterne fra din smartphone, TV’et, din yndlingslydbog og meget mere.

Du kan vælge mellem forskellige typer af høreapparater. Alt efter hvad der passer bedst til dig, og om du foretrækker apparater med genopladelige eller almindelige batterier. Mulighederne er mange, og teknologien gør det helt unikt at være høreapparatbruger i dag, fordi du kan opnå en så naturlig hørelse, som det overhovedet er muligt for dig.

Flotte farver og diskrete designs

Moderne høreapparater er diskrete og findes i flotte farver og designs, der passer til din hud- og hårfarve. Udover det flotte design, vil du også opleve, at apparaterne sidder godt og er komfortable at have på. De sidder så godt, at du nærmest glemmer, at du bruger høreapparater. Du kan derfor føle dig ganske tryg med de nye modeller. Faktisk er apparaterne så diskrete, at det er en god idé at bruge et spejl, når du prøver dem, så du kan se, hvordan de sidder diskret på dit øre.

Vilhem Møller-Pedersen bryder med tabuet og får det hele med

Vilhem Møller-Pedersen (kok og journalist) er en af de personer, der åbent taler om ”angsten for at blive stigmatiseret af det lille apparat bag øret”. Angsten gjorde, at han i mange år mistede utrolig mange indtryk. I et indlæg fra BT, gør han op med tabuet om høreapparater og vælger hørelsen til.

”Om så høreapparatet var på størrelse med en minibus,
ville jeg ikke slippe følelsen af at høre.

Men jeg vil IKKE høre, hvordan andre tænker om mit valg.
Det er mine ører, mit valg.”

Læs den sjove, modige og inspirerende artikel her.

Er du klar til at få mere ud af livet?

Hvis du lever med et ubehandlet høretab, kan du få meget mere ud af livet. Der findes så mange spændende muligheder inden for høreapparater, så skal din forfængelighed have lov til at spænde ben for, at du kan øge livskvaliteten? Eller er det nu, du skal tage første skridt og se, hvilke muligheder du har? Bestil tid nu til en gratis og uforpligtende høretest i et hørecenter nær dig.

 


Vil du vide mere?

God livskvalitet hænger sammen med god hørelse. Du kan gøre meget selv. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få tips, råd og spændende historier direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig i bunden af nyhedsbrevet.


Kender du en, der også kunne have glæde af at læse denne artikel, så del endelig
knapperne til formålet finder du herunder:

Oplev en verden af lyd med Auracast

20 marts 2024

Det helt nye Beltone Serene er ikke bare det mindste genopladelige høreapparat på markedet - det er også et af verdens første høreapparater med Auracast; en ny teknologi, der gør fremtiden mere “hørevenlig”.  


Se mere