Artikel

Sådan passer du på dit høreapparat om efteråret

Læs vores 5 bedste råd til, hvordan du får dit høreapparat godt igennem efterårets blæsevejr og regnbyger. 

Efteråret byder på en farverig palette af både sol, heldagsregn og ruskende blæst. 

Og så er efteråret fuld af smukke lyde, som du selvfølgelig skal ud og nyde med dine høreapparater: raslende blade i skovbunden, vinden, der suser i trækronerne, bølgebrus ved stranden og lyden af fugletræk, der flyver sydpå.  

For ikke at tale om lyden af alle de hyggelige indendørs efterårsaktiviteter: din yndlingsmusik på anlægget, mens regnen slår mod ruden, et spil Matador med børnebørnene eller en god film på sofaen. Simreretter, der bobler på komfuret og hyggelige middage med vennerne.  

Kan du høre efterårets lyde? Ellers kan det være, at du bør få tjekket din hørelse. 
Bestil en gratis høretest i dag.

Men hvordan passer du på dit høreapparat, når himlen pludselig bliver fuld af tunge, grå skyer? Og hvad skal du gøre for at høre bedst muligt, når vinden suser gennem gaderne? 

Læs vores bedste råd til dit efterår med høreapparat lige her.  

 1. Tag dit høreapparat på - uanset vejret

  Dit høreapparat kan sagtens tåle blæst, kulde, temperaturforskelle og let regn. Så der er ingen grund til at lade dit høreapparat blive hjemme - heller ikke hvis vejrudsigten byder på en rigtig efterårsdag. Der er dog et par ting, som du skal være opmærksom på, hvis der rigtig bliver lukket op for sluserne. Læs mere nedenfor.  

 2. Beskyt dit høreapparat mod regnvejr

  Selvom det regner, kan du godt have dine høreapparater på. Men sørg for, at de ikke bliver meget våde, når du er udenfor i regnvejr. Tag allerhelst en regnjakke med en god hætte på, så du beskytter dine høreapparater bedst muligt eller alternativt en stor paraply. 
   
 3. Tør dit høreapparat, hvis det bliver vådt 

  Bliver du overrasket af en pludselig byge og får våde høreapparater, så tør dem straks af med en blød, tør klud, når du kommer hjem. Vi anbefaler en elektronisk tørreboks, som tørrer dit høreapparat på kun 30 minutter. Alternativt kan du blot lægge dem til tørre et lunt sted og lade dem tørre i fred og ro.  
  Vigtigt: Tør aldrig dine høreapparater med en hårtørrer, på en radiator eller lignende.  
   
  Læs mere om, hvorfor fugt er et problem for høreapparater her

 4. Hør godt i blæsevejr med “udendørs”-programmet 

  Når du skal ud og gå en rusketur i efterårsvinden, der rusker i træerne og suser gennem gaderne, anbefaler vi, at du skifter til dit udendørs-program i appen på dine høreapparater. Så reducerer høreapparaterne vindstøjen, så du undgår den rumlende lyd fra vinden. 

  Se de smarte apps til dit høreapparat her
   
 5. Pas på frakker, huer og halstørklæder

  Efterår er lig med varme huer, bløde halstørklæder, lune striktrøjer og tykke frakker. Vær dog opmærksom på, at du ikke kommer til at flå dit høreapparat af, når du vikler halstørklædet af halsen eller tager din strikhue af og på. Det er så ærgerligt at tabe høreapparatet på et hårdt gulv, på fortovet eller - i værste fald - i en vandpyt.   


Vil du vide mere?

God livskvalitet hænger sammen med god hørelse. Du kan gøre meget selv. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få tips, råd og spændende historier direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig i bunden af nyhedsbrevet.


Kender du en, der også kunne have glæde af at læse denne artikel, så del endelig
knapperne til formålet finder du herunder:


Se mere