Artikel

Gode efterårsoplevelser i skoven

Efterårsferien er veloverstået for nogle uger siden, og den varme kakao er drukket og børnebørnene er tilbage i børnehaver og skoler. Men efteråret er stadig over os, og naturen bugner med spændende oplevelser. Læs med herunder og bliv inspireret til en tur i skoven.

Efteråret indbyder til indendørs hygge, men det er også tiden til spadsereture og smukke naturoplevelser i ro og mag. Det er tid til en tur i skoven, hvor man kan nyde efterårets gaver og smukke lyde. Den sprøde knasen af blade under støvlerne, den skrabende lyd af gruset på de små veje og de smukt farvede blades raslen i trætoppene.

Har du problemer med at høre skovens lyde?

Hvis du har problemer med at høre lydene, kan det være fordi, du lever med et høretab. Ofte sker høretabet gradvist gennem livet, så mange ikke lægger mærke til det. Hvis du oplever problemer med at høre skovens lyde eller har glemt, hvordan de lyder, så prøv at tage en online høretest her - og få en fornemmelse af din hørelse.

Den online høretest kan ikke erstattes af en høretest i et korrekt lydrum i dit hørecenter. Derfor anbefaler vi altid at få foretaget en rigtig høretest hos os under de rette forhold udført af en audiologist.

De gode efterårsoplevelser netop nu

Her er vores forslag til de gode efterårsoplevelser, som du kan opleve i skoven.

Lyt dig frem til de brunstige kronhjorte

Lyden af de brunstige kronhjortes brøl kan høres gennem skoven i efteråret. Hvis du lytter godt efter, kan du også finde retningen for brølene og med lidt held og en god spadseretur måske finde de imponerende dyr. Brølene er hannernes måde at afmærke deres territorie og sikre sig, at andre hanner ikke forsøger at parre sig med deres hunner. Pas derfor på med at gå for tæt på, men iagttag gerne skovens konge og hans flok på afstand.

Find mad i skoven

Der er mange spændende ting at se, høre og samle i skoven. Tag for eksempel på svampetur og saml ind til en lækker svampestuvning, som forberedes, når I kommer hjem. Der er både kantareller, rørhatte i mange varianter, Karl Johan’er og østershatte i sæson lige nu, så det kan hurtigt blive et festmåltid. Steg svampene på panden med lidt salt og peber og slut af med et skvæt fløde. Stuvningen serveres på et stykke ristet brød og kan evt. toppes med lidt skovsyre eller brøndkarse, som også vokser i skoven netop nu.

Er du interesseret i at vide mere om, hvilke lækre spiselige ting der er i sæson, kan vi anbefale at tage et kig på Vild mads hjemmeside, eller at du henter deres app.

Hoppe i blade-dag

Skulle det indre legebarn melde sig, er der ikke noget bedre end en hoppe i blade-dag med ens nære. Et dyk i skovens skønne bladhav kan kun give energi og smil på læben.

Har du mistanke om, at du lever med nedsat hørelse?

Skovens mange lyde bringer os tættere på naturen og den ro, som opstår dybt inde i den danske skov, kan give anledning til gode samtaler.

Hvis du eller en af dine nærmeste oplever symptomer på nedsat hørelse, anbefaler vi at få taget en høretest. Det kan for eksempel være svært at holde tråden i en god samtale, og det er en skam. Et moderne høreapparat giver dig eller en du holder af livskvaliteten og de gode samtaler tilbage. Hos Dansk HøreCenter kan du få testet, om du har nedsat hørelse. Du kan bestille en tid til en gratis og uforpligtende høretest her.

Kilder: Vild mads hjemmeside og Dr.dk/nyheder

 


Vil du vide mere?

God livskvalitet hænger sammen med god hørelse. Du kan gøre meget selv. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få tips, råd og spændende historier direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig i bunden af nyhedsbrevet.


Kender du en, der også kunne have glæde af at læse denne artikel, så del endelig
knapperne til formålet finder du herunder:

Så højt er lydniveauet til fodboldkampen

16 juni 2024

Intet overgår stemningen på et fodboldstadion - især når vi samles og hepper på landsholdet til EM- og VM-slutrunderne. Men i kampens hede er det vigtigt at passe på din hørelse. Læs vores 3 gode råd her. 

Høreapparater kan forebygge demens

25 april 2024

Vil du også gerne undgå demens? Et stort studie fra Syddansk Universitet viser, at behandling af høretab med høreapparater kan nedsætte din risiko for at udvikle demens markant. 


Se mere