Artikel

Tag en pårørende med til høretesten

Har du bestilt tid til en høretest – eller overvejer du, om det er tid til at få testet hørelsen? Uanset om du er ung eller lidt oppe i alderen, så anbefaler vi altid, at du tager en pårørende med til høretesten.

Et høretab påvirker ikke kun dig, der lever med det – men det påvirker også dem, du er sammen med. Nedsat hørelse er oftest noget, der stille og roligt kommer snigende med alderen. Du vænner dig langsomt til at høre dårligere og dårligere, og derfor kan der gå lang tid, før du opdager, hvor slemt det står til. Men dine omgivelser vil derimod hurtigt lægge mærke til de forskellige tegn på høretab, fordi de oplever en ændring i den måde du er og lever på.

5 gode grunde til at tage en pårørende med til høretesten

  1. Det kan føles som et stort skridt for dig at bestille tid til en høretest. Derfor kan det føles rart at have en med til høretesten.

  2. Det er oftest sådan, at du og din pårørende oplever dit høretab lidt forskelligt. På den måde kan I supplere hinanden og sørge for, at audiologisten får den bedste indsigt i, hvilke situationer du er udfordret med hørelsen.

  3. Når I er to til høretesten, er du sikker på at få det hele med. Det er altid rart, at der er mere end én der hører, hvad der bliver sagt – specielt når det handler om, hvordan man kan forbedre sin livskvalitet.

  4. Når du skal vælge hvilket høreapparat, der passer til dig og din livsstil, er det en fordel at have én med, der kender dig rigtig godt. På den måde kan I i samarbejde med audiologisten finde frem til den bedste høreløsning for dig i din hverdag.

  5. Det kan være rart, at både du og din pårørende ved, hvordan man f.eks. skifter batterier, filter og bruger appen til at indstille dine høreapparater.

  6. Din nærmeste får indsigt og forståelse i, hvordan det er at leve med et eventuelt høretab. På den måde vil du opleve, at de måske bedre kan vise hensyn og forståelse for dit høretab.

Bestil tid til en gratis og uforpligtende høretest

og tag din pårørende med. Viser det sig, at du lever med et høretab og får apparater med hjem på prøve, så tag altid din pårørende med til tilpasning. Før du kan nyde din nye, forbedret hørelse fuldt ud, skal du vænne dig til dine høreapparater. Bare rolig - det er helt normalt, at det tager lidt tid at vænne sig til apparaterne. Derfor anbefaler vi også, at du altid tager en pårørende med til dine tilpasningstider. Det er ofte tydeligere for din pårørende at se en forbedring i din hørelse.

Kunderne anbefaler, at man tager en pårørende med til høretesten

Vi oplever, at mange af vores kunder giver udtryk for, at de er glade for, at de har taget en pårørende med til høretesten. Én af dem er Johnny, som tog sin kone med til høretesten.

"Fire ører hører bedre end to, og jeg synes, at alle burde have en pårørende med, når den står på høretest."

"Jeg havde min kone med til hørecentret - netop fordi hun også hører, hvad der bliver sagt....Det synes jeg er betryggende. Det kan jeg kun anbefale."

"Når man kommer hjem, er det lettere at huske, hvad audiologisten fortalte, og man hjælper hinanden med at bruge apparaterne, så man vænner sig til dem.”  Johnny Winther

Hvis du er interesseret, kan du læse om, hvordan Johnny blev farfar igen for fuld skrue med nye høreapparater fra Dansk HøreCenter.

Dit høretab har både betydning for dig og dine nærmeste

Hvis du lever med et ubehandlet høretab, går det ud over dig og din livskvalitet, men det går også ud over din familie og dine venner. De kan ikke være sammen med dig på samme måde, som hvis du kunne høre alt. Derfor har dit høretab ikke kun betydning for dig selv – men også for dine relationer.

 


Vil du vide mere?

God livskvalitet hænger sammen med god hørelse. Du kan gøre meget selv. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få tips, råd og spændende historier direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig i bunden af nyhedsbrevet.


Kender du en, der også kunne have glæde af at læse denne artikel, så del endelig
knapperne til formålet finder du herunder:

Høreapparater kan forebygge demens

25 april 2024

Vil du også gerne undgå demens? Et stort studie fra Syddansk Universitet viser, at behandling af høretab med høreapparater kan nedsætte din risiko for at udvikle demens markant. 

Oplev en verden af lyd med Auracast

20 marts 2024

Det helt nye Beltone Serene er ikke bare det mindste genopladelige høreapparat på markedet - det er også et af verdens første høreapparater med Auracast; en ny teknologi, der gør fremtiden mere “hørevenlig”.  


Se mere