Artikel

Sådan følger du med i julesnakken

Julens sammenkomster med familie og venner er nogle af årets hyggelige højdepunkter – ja der er simpelthen noget magisk og hyggeligt over julen. Det kan desværre være en stor udfordring at følge med i julesnakken og få alle julens skønne detaljer med, hvis du har bare en smule nedsat hørelse. For når julestemningen er høj, kan det være svært at skelne lyde fra mange stemmer, når der bliver talt på kryds og tværs. Derfor giver vi dig 5 tips, som kan gøre det nemmere
for dig at følge med i julesnakken.

5 tips til at følge med i julesnakken

  1. Vælg (inden alle andre har sat sig) en god og central plads ved bordet, hvor du hører bedst muligt. Hører du bedre med det ene øre, så husk at vende det gode øre til julefesten. Og du skal bestemt ikke være flov over at sætte dig centralt ved bordet. Alle får mest ud af det, hvis alle kan være med i julesnakken.

  2. Sørg for, at julemusikken eller fjernsynet i baggrunden er slukket. Baggrundsstøj kan være ekstremt forstyrrende og gør det endnu sværere for dig at følge med i snakken omkring bordet.

  3. Sid ved siden af mindst én person, du kender godt, og som du normalt har nemt ved at forstå og tale med.

  4. Hvis du begynder en længere snak med en af de andre, så skift gerne plads, så du sidder tættere på den, du taler med. Hvis du stadig har svært ved at føre samtalen, så foreslå eventuelt, at I trækker jer lidt væk fra selskabet – måske ind i den bløde sofa for at reducere støjen omkring jer.

  5. Giv din hørelse en pause og lad op i 5 minutter for dig selv. Det er faktisk et bedre tip end, du tror. Man bliver virkelig træt og udmattet af støj, og bare få minutters stilhed på badeværelset, i køkkenet eller udenfor i den friske luft kan være nok til at komme tilbage til den gode julestemning.

Hvis du oplever, at din hørelse er skyld i, at du mister glæden ved sammenkomster som fx til jul, så kan høreapparater være en god løsning for dig. Bestil tid til en gratis og uforpligtende høretest her. Den nyeste teknologi indenfor høreapparater kan hjælpe dig med at få alle de magiske øjeblikke med igen. Moderne høreapparater har fx programmer, som dæmper baggrundsstøj og forstærker tale, så du kan følge med selv i støjfyldte omgivelser. Læs om vores nyeste høreapparat her.


Vil du vide mere?

God livskvalitet hænger sammen med god hørelse. Du kan gøre meget selv. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få tips, råd og spændende historier direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig i bunden af nyhedsbrevet.


Kender du en, der også kunne have glæde af at læse denne artikel, så del endelig
knapperne til formålet finder du herunder:

Guide: 5 gode råd til påske med høretab

20 marts 2023

Læs vores bedste tips til at få det optimale ud af påskedagene, hvis du eller en, du holder af, har en hørenedsættelse. Påsken er lidt sjovere, hvis alle er en del af snakken og hyggen om påskebordet. 

Guide: 5 gode råd til din påske med høreapparat

19 marts 2023

Læs vores bedste tips til, hvordan du får det optimale ud af påskedagene, når du har høreapparat - lige fra gode råd til, hvor du skal sidde ved påskebordet, til smart tilbehør til dit høreapparat. 


Se mere