Artikel

Husker du efterårets lyde?

Efteråret begynder så småt at melde sin ankomst. Temperaturerne daler, og de vindblæste og våde dage bliver flere. Vi rykker indenfor og får lidt varmt at drikke, stearinlysene lyser op, og vi hygger os, mens vi sidder under bløde uldtæpper og lytter til lyden af regnen på vinduet.

Udenfor falder temperaturen og luften bliver frisk og sprød. I skoven lægger gamle grene og blade sig i skovbunden og knaser og knækker, når man går på dem. Der er lyden af vinden, der rusker i træerne og suser i trætoppene. Vingeslag fra fugleflokke der trækker sydpå langt over børnene, der hviner af fryd i deres flyverdragter. Alle disse lyde er med til at gøre efteråret til noget helt unikt.

Har du glemt, hvordan efteråret lyder? Så er det måske tid til at få tjekket din hørelse. Bestil tid til en gratis høretest her.

Høreapparater giver dig efteråret tilbage

Med et høreapparat kan du genopleve efteråret med dets mange nuancer og smukke lyde. Efteråret byder ofte på regnfulde dage, men det behøver såmænd ikke sætte en stopper for udendørsaktiviteter – heller ikke hvis du bruger høreapparater. Det er bare vigtigt, at du tager dine forholdsregler, hvis du skal en tur udenfor.

Husk at holde dit høreapparat tørt

Høreapparater tåler ikke at blive våde, så derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på at bruge en paraply eller regntøj med hætte, hvis du skal ud og gå en tur i det våde vejr.

Skulle du dog blive udsat for fugtigt vejr eller let støvregn, og paraplyen står derhjemme, så fortvivl ikke. Der er nemlig en løsning på problemet, når du kommer hjem igen.

Sådan tørrer du dit høreapparat med almindelige og genopladelige batterier

Læg dit høreapparat i en elektronisk tørreboks, som lynhurtigt kan fjerne fugten fra dine høreapparater på kun cirka 30 minutter. Derefter kan du hurtigt tage dem i brug igen og fortsætte med at gøre det, du har lyst til. Du kan læse mere om den elektroniske tørreboks her og se, hvordan du skal gøre.

 


Vil du vide mere?

God livskvalitet hænger sammen med god hørelse. Du kan gøre meget selv. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få tips, råd og spændende historier direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig i bunden af nyhedsbrevet.


Kender du en, der også kunne have glæde af at læse denne artikel, så del endelig
knapperne til formålet finder du herunder:

De 5 stadier af høretab

28 juni 2022

Før du, din ægtefælle, forælder eller bedsteforælder accepterer sit høretab, skal du typisk igennem 5 forskellige stadier - fra fornægtelse til accept.

Selektiv hørelse - er der noget om snakken?

27 juni 2022

"Hun hører ingenting, når hun læser avis" eller "Han hører kun dét, han vil høre!" Men er det selektiv eller nedsat hørelse? Og er selektiv hørelse virkelig en ting?


Se mere