Artikel

Husker du efterårets lyde?

Efteråret begynder så småt at melde sin ankomst. Temperaturerne daler og de vindblæste og våde dage bliver flere. Vi rykker indenfor og får lidt varmt at drikke, stearinlysene lyser op, og vi hygger os, mens vi sidder under bløde uldtæpper og lytter til lyden af regnen på vinduet.

Udenfor falder temperaturen og luften bliver frisk og sprød. I skoven lægger gamle grene og blade sig i skovbunden og knaser og knækker, når man går på dem. Der er lyden af vinden, der rusker i træerne og suser i trætoppene. Vingeslag fra fugleflokke der trækker sydpå langt over børnene, der hviner af fryd i deres flyverdragter. Alle disse lyde er med til at gøre efteråret til noget helt unikt.

Har du glemt, hvordan efteråret lyder? Så er det måske tid til at få tjekket din hørelse. Bestil tid til en gratis høretest her.

Høreapparater giver dig efteråret tilbage

Med et høreapparat kan du genopleve efteråret med dets mange nuancer og smukke lyde. Efteråret byder ofte på regnfulde dage, men det behøver såmænd ikke sætte en stopper for udendørsaktiviteter – heller ikke hvis du bruger høreapparater. Det er bare vigtigt, at du tager dine forholdsregler, hvis du skal en tur udenfor.

Husk at holde dit høreapparat tørt

Høreapparater tåler ikke at blive våde, så derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på at bruge en paraply eller regntøj med hætte, hvis du skal ud og gå en tur i det våde vejr.

Skulle du dog blive udsat for fugtigt vejr eller let støvregn, og paraplyen står derhjemme, så fortvivl ikke. Der er nemlig en løsning på problemet, når du kommer hjem igen.

Sådan tørrer du dit genopladelige høreapparat

Læg dit genopladelige høreapparat i en almindelig tørreboks med tørretabletter - evt. henover natten. OBS! Det er meget vigtigt, at du ikke bruger en elektronisk tørreboks, da den kan ødelægge de genopladelige batterier.

Sådan tørrer du dit høreapparat med almindelige batterier

Læg dit høreapparat i en elektronisk tørreboks, som lynhurtigt kan fjerne fugten fra dine høreapparater på kun cirka 30 minutter. Derefter kan du hurtigt tage dem i brug igen og fortsætte med at gøre det, du har lyst til. Du kan læse mere om den elektroniske tørreboks her og se, hvordan du skal gøre.

 


Vil du vide mere?

God livskvalitet hænger sammen med god hørelse. Du kan gøre meget selv. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få tips, råd og spændende historier direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig i bunden af nyhedsbrevet.


Kender du en, der også kunne have glæde af at læse denne artikel, så del endelig
knapperne til formålet finder du herunder:

Få den bedste sommer i Danmark

15 juni 2020

Efter en tid med Corona-karantæne, hvor der ikke har været mulighed for nærhed og samvær med venner og familie, er det dejligt igen at kunne se sine nærmeste.

Fugt og høreapparater

30 april 2020

Noget af det, der er fantastisk ved at få høreapparat er at genopdage lyde. En vandhane der drypper, vinden der blæser eller måske et køleskab, der går i gang. Når man genvinder sin hørelse, føler man sig måske også klar til at gå mere på opdagelse efter nye lyde, hvilket betyder, at man højst sandsynligt vil opholde sig mere udendørs. Det kan betyde, at man er ude i regnen eller medføre temperaturskift, der kan skabe kondens, hvilket kan medføre fugt i eller omkring øret.

Husk, at du skal leve længere

21 januar 2020

I dagens Danmark lever vi længere end nogensinde før. Ifølge Danmarks Statistik er middellevealderen for henholdsvis mænd og kvinder 78,8 år og 82,8 år. Men er der noget ved at leve længere, hvis du ikke kan høre, hvad der foregår omkring dig?


Se mere