Artikel

Guide: 5 gode råd til påske med høretab

Læs vores bedste tips til at få det optimale ud af påskedagene, hvis du eller en, du holder af, har en hørenedsættelse. Påsken er lidt sjovere, hvis alle er en del af snakken og hyggen om påskebordet. 

For mange byder påsken på hyggelige påskefrokoster med besøg af venner og familie og særlige påsketraditioner for både børn og voksne.  

Men store og små er samlet, og snak og latter fylder rummet, kan din hørelse komme på overarbejde - især hvis du har et høretab.  

Er du pårørende til en med høretab, eller har du selv nedsat hørelse?  

Så får du her vores bedste råd til, hvad I kan være opmærksomme på, så alle har mulighed for at være en del af påskehyggen og de gode samtaler.  

1. Vær opmærksom på, hvor du sidder ved påskebordet

Hvis du har nedsat hørelse, skal du have en god og central plads ved bordet. Er hørelsen særligt nedsat på det ene øre, så husk at vende det gode øre til den, som du taler med.  

Vær ikke flov over at sætte dig centralt ved bordet. Påskefrokosten er først rigtig hyggelig, når alle kan være med i snakken.  

2. Minimér baggrundsstøj og musik

Sørg for, at musik eller fjernsyn er slukket. Baggrundsstøj kan være ekstremt forstyrrende og gør det endnu sværere at følge med i snakken omkring frokostbordet - især hvis man har en hørenedsættelse.  

Læs også: "Er lyden for høj i høretelefonerne?"

3. Sid ved siden af mindst én person, som du nemt kan forstå

Hvis du har et høretab, er det en god idé at sørge for, at du har mindst én bordherre eller -dame, som du kender godt, og som du normalt har nemt ved at forstå og tale med.  

På den måde sikrer du dig, at du har i hvert fald en god samtalepartner lige ved siden af.  

4. Ryk tættere på den, du taler med

Hvis du har nedsat hørelse og begynder en længere snak med en anden ved bordet, så byt gerne plads, så du sidder tæt på den, du taler med.  

Hvis du stadig har svært ved at høre, hvad der bliver sagt, så foreslå, at I trækker jer lidt væk fra selskabet - måske hen i sofahjørnet, hvor der er mere ro.  

Læs også: "Guide: Sådan taler du med dine forældre om høretab"

5. Giv din hørelse små pauser

Alle kan blive trætte i hovedet af et højt lydniveau og mange mennesker. Og hvis du har et høretab, bruger du ekstra meget energi på at høre, hvad der bliver sagt.  

Derfor er det en god idé at give dine ører og din hjerne små pauser undervejs. Hold en pause på toilettet, i køkkenet eller gå udenfor og få lidt frisk luft. Efter fem minutter er du klar til at slutte dig til selskabet igen.  

Rigtig god påske!

PS. Hvis du oplever, at dit høretab på trods af ovenstående gode råd gør det svært for dig at være en del af de gode samtaler og påskehyggen - så er det måske på tide at få tjekket hørelsen?

Bestil en gratis høretest nu

- og prøv et sæt høreapparater gratis og uforpligtende i 30 dage


Vil du vide mere?

God livskvalitet hænger sammen med god hørelse. Du kan gøre meget selv. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få tips, råd og spændende historier direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig i bunden af nyhedsbrevet.


Kender du en, der også kunne have glæde af at læse denne artikel, så del endelig
knapperne til formålet finder du herunder:

Høreapparater kan forebygge demens

25 april 2024

Vil du også gerne undgå demens? Et stort studie fra Syddansk Universitet viser, at behandling af høretab med høreapparater kan nedsætte din risiko for at udvikle demens markant. 

Oplev en verden af lyd med Auracast

20 marts 2024

Det helt nye Beltone Serene er ikke bare det mindste genopladelige høreapparat på markedet - det er også et af verdens første høreapparater med Auracast; en ny teknologi, der gør fremtiden mere “hørevenlig”.  


Se mere