Er lyden for høj i høretelefonerne?

Mennesker i alle aldre nyder at lytte til god musik, podcasts og lydbøger i høretelefonerne - men pas på, at dine ører ikke bliver overbelastet.

Her får du vores gode råd til, hvordan du mindsker risikoen for at skade din hørelse. 

Vi er mange, der nyder at høre musik, lydbøger og podcasts med vores smartphones, hvor vi får lyden direkte op i høretelefonerne.

Det er nemt og praktisk og giver os mulighed for at lytte til vores yndlingsmusik og en spændende krimi, både når vi er på farten eller lufter støvsugeren hjemme i stuen.

Men der er desværre også en bagside af de mange muligheders medalje. Når vi ofte udsætter vores ører for langvarig støjeksponering, kan det desværre have konsekvenser for vores hørelse i længden. 

Det er ingen nyhed eller hemmelighed, at vores hørelse bliver dårligere med alderen, men faktisk mister vi i dag også vores hørelse langt tidligere, end vi gjorde for bare 30 år siden.

Den teknologiske udvikling og de mange muligheder for at høre musik og lyd betyder, at især unge i højere grad rammes af høreskader som for eksempel tinnitus på grund af for høj musik i deres høretelefoner. 

3 gode råd til, hvordan du mindsker risikoen for høreskader

  • Skru ned for lyden i dine høretelefoner 

    Måske virker lyden ikke særligt høj, når du hører musik i dine høretelefoner, men virkeligheden er ofte en anden. Almindelige mobiltelefoner og standard-høretelefoner kan afspille musik med lydniveauer på omkring 100 dB. 

    Ifølge Sundhedsmagasinet kan vi tåle at blive udsat for 85 dB i otte timer, men når du lytter til musik via din telefons almindelige høretelefoner, kan lyden faktisk nærme sig de 110 dB – uden at det føles for højt.

    Derfor kan det være en god idé at skrue ned for lydstyrken.

  • Begræns din brug af høretelefoner

    Vær opmærksom på, hvor længe du dagligt lytter til musik, radio og lydbøger eller streamer tv-programmer eller film i dine høretelefoner.

    Faktisk anbefaler Verdenssundhedsorganisationen WHO højest én times brug af høretelefoner om dagen. 

  • Brug støjreducerende høretelefoner

    Mange af os kan have tendens til at bruge det almindelige headset, som fulgte med mobiltelefonen, men vidste du, at du kan få høretelefoner, som er støjreducerende?

    Støjreducerende høretelefoner mindsker baggrundsstøjen og skåner på den måde din hørelse. Så hvis du bruger dine høretelefoner meget, er det værd at overveje, om du skal investere i et par støjreducerende høretelefoner. 

Få din hørelse tjekket én gang om året 

Vi bliver eksponeret for meget støj i hverdagen. Ikke kun gennem dine høretelefoner, men også på dit arbejde, i supermarkeder og butikker, på gaden, i offentlig transport - og hvor du ellers bevæger dig rundt.

Samtidigt ændrer din hørelse sig over tid - ligesom dit syn også forandrer sig. 

Derfor anbefaler vi, at du får tjekket din hørelsen én gang om året.

Er du i tvivl, om din hørelse er udfordret, så tilbyder vi en gratis og uforpligtende høretest i et hørecenter nær dig. Bestil en høretest her.

Kilder:
Sundhedsmagasinet
Berlingske 
TV Midtvest


Vil du vide mere?

God livskvalitet hænger sammen med god hørelse. Du kan gøre meget selv. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få tips, råd og spændende historier direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig i bunden af nyhedsbrevet.


Kender du en, der også kunne have glæde af at læse denne artikel, så del endelig
knapperne til formålet finder du herunder:

Oplev en verden af lyd med Auracast

20 marts 2024

Det helt nye Beltone Serene er ikke bare det mindste genopladelige høreapparat på markedet - det er også et af verdens første høreapparater med Auracast; en ny teknologi, der gør fremtiden mere “hørevenlig”.  


Se mere