Artikel

4 tips til skiløb med høretab

Når skisæsonen er på sit højeste, er det med at komme ud på pisterne, mens der stadig er sne. Skiløb træner både din kondition, balance og finmotorik - og så kan det samtidig være en fantastisk naturoplevelse.

For findes der noget bedre end at lukke øjnene og lytte til fuglenes kvidren mellem de snedækkede træer, lifternes rumsteren og lyden af nyfalden sne under dine skistøvler?

Det kan dog være en udfordring at stå på ski med høretab, og derfor vil vi gerne give dig fire gode råd med på vejen, så du får mest muligt ud af din skiferie.

1. Balanceevnen er vigtig

Bruger du høreapparater, så husk at bruge dem på pisten. Dels kan du bedre høre advarselsråb og lyde fra andre skiløbere. Men faktisk hænger høretab ofte sammen med forringet balanceevne, så derfor er det vigtigt, at du har dine høreapparater på. I det indre øre findes balancenervens sanseceller, der registrerer hovedets stilling, bevægelser, fart og rotationer.

Bruger du ikke høreapparat, men har mistanke om, at du måske har nedsat hørelse? Så kan det for en sikkerheds skyld være en rigtigt god idé at få tjekket hørelsen, hvis du har mistanke om, at du måske lever nedsat hørelse.

Bestil tid til en gratis og uforpligtende høretest
– og føl dig godt tilpas, inden du bevæger dig ud på pisterne


2. Høreapparater er ingen begrænsning på skiferien

Et høretab er ingen hindring for at leve et aktivt liv - selv ikke på eliteplan. Det er den russiske skiløber, Elena Yakovishina, et godt bevis på: Hun bruger høreapparat for at forbedre sin balanceevne, når hun står på ski - og det gør hun så godt, at hun har deltaget i vinter-OL.

3. Hold dine høreapparater tørre

Ligesom det gælder om at pakke sig selv godt ind med vanter og varmt tøj, når man løber på ski, gælder det også for dine høreapparater, at de skal have lidt ekstra omsorg ude på pisterne.

Kombinationen af varme og kulde kan skabe kondens i høreapparatet, og det kan på sigt skade elektronikken. Derfor er det vigtigt, at dine høreapparater kommer i en elektronisk tørreboks, når du er færdig med dagens skiløb.

Køb en tørreboks her - og pas godt på dine høreapparater

4. Tag altid ekstra batterier med

Hvis du har høreapparater med almindelige batterier, så vær opmærksom på, at batterierne kan være følsomme for kuldepåvirkning. Derfor er det en god idé altid at have et par ekstra batterier ved hånden, når du er ude i vintervejret. Læs mere om rengøring af dit høreapparat her

Følg de fire råd, og lad bekymringerne ligge, så du kan nyde din skiferie i fulde drag med dem, du holder af.

Og husk også at bruge høreapparater om aftenen, så du kan være med i de skønne samtaler til afterskiing eller hyggesnakken over en varm kop kakao med flødeskum. 

God fornøjelse!


Vil du vide mere?

God livskvalitet hænger sammen med god hørelse. Du kan gøre meget selv. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få tips, råd og spændende historier direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig i bunden af nyhedsbrevet.


Kender du en, der også kunne have glæde af at læse denne artikel, så del endelig
knapperne til formålet finder du herunder:


Se mere