Artikel

Vær ekstra opmærksom på dine høreapparater, når du bruger mundbind. Visir kan anbefales.

Mundbind er blevet en følgesvend, når vi bevæger os ud i offentligheden. Men som høreapparatbruger kan det være en udfordring, for brug af mundbind og høreapparat går ikke altid hånd i hånd, da der er øget risiko for at tabe apparatet, når mundbindet tages af.

Heldigvis har vi nogle gode råd til, hvordan du passer godt på dine høreapparater og føler dig tryg i en Corona-hverdag.

Brug visir i stedet for mundbind

Vi anbefaler, at du som høreapparatbruger anvender et visir i stedet for mundbind. Et visir kommer ikke i samme grad som et mundbind i tæt kontakt med dine høreapparater. Derfor kan det være en fordel for dig at bruge visir, så du ikke går rundt og bekymrer dig.

Visiret skal være af den type, som ikke fastgøres bag øret, men rundt om hovedet. Det er let at tage på og tage af uden at komme i kontakt med dit høreapparat bag øret.

Forslag til forskellige måder at sætte dit mundbind på

Foretrækker du mundbind, så kan du bruge det, uden at mundbindet fastgøres bag øret og derfor ikke generer dine høreapparater. Der er flere måder at gøre det på:

  • Du kan binde elastikkerne på mundbindet sammen med en lille knude, inden du tager det på. Så kan mundbindet fastgøres rundt om hovedet. Se her.
  • Har du fx langt hår, kan elastikkerne placeres rundt om din hestehale eller knold. Se her.
  • Du kan lave en lidt mere avanceret løsning, hvor du med to papirclips og en elastik let kan bære mundbindet uden at bruge dine ører til at holde mundbindet. Se et eksempel her fra Odense Universitetshospitals hjemmeside.

Husk altid, at mundbindet skal dække mund og næse - og sidde så stramt som muligt.
Vi henviser til Sundhedsstyrelsens hjemmeside, hvor du kan læse om håndteringen af mundbind. 

Hvad gør jeg, hvis jeg mister mit høreapparat?

Der er forskellige løsninger, hvis du er så uheldig at miste dine høreapparater.

Føl dig altid tryg med en Lyt til Livet PLUS aftale

Når du investerer i moderne høreapparater hos Dansk HøreCenter for at få den bedste livskvalitet, anbefaler vi altid, at du tilvælger Lyt til Livet PLUS.  Med denne serviceaftale får du blandt andet en ekstra sikkerhed, hvis du mister dit høreapparat eller det ødelægges. Så kan du ved betaling af en selvrisiko få nye apparater. Dette er blot én af de mange fordele, som skaber ekstra tryghed for dig som høreapparatbruger hos Dansk HøreCenter.

Læs mere om Lyt til Livet PLUS her, eller kontakt vores Kundecenter på telefon 70 230 560 alle hverdage mellem kl. 8:00-14:00.

Brug smartphone-appen til at finde dit mistede høreapparat

Har du et høreapparat af mærkerne Beltone, ReSound og Interton, anbefaler vi, at du downloader og bruger vores app, som hører til apparatet. Via app’en kan det være lettere at lokalisere, hvilket område dit høreapparat er i, hvis det er blevet væk. Du kan læse nærmere om, hvilke høreapparater og smartphones, der kan forbindes med den relevante app og få hjælp til at sætte ”find mit høreapparat” op. Det kan du gøre her:

Brug en hund til at finde dit høreapparat

Mister du dit høreapparat, så kan Danmarks Civile hundeførerforening ofte hjælpe dig med at finde det igen. Se nærmere her.

Pas godt på dig selv, hinanden og høreapparaterne – for livet er lidt sjovere, når vi hører sammen.

 


Vil du vide mere?

God livskvalitet hænger sammen med god hørelse. Du kan gøre meget selv. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få tips, råd og spændende historier direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig i bunden af nyhedsbrevet.


Kender du en, der også kunne have glæde af at læse denne artikel, så del endelig
knapperne til formålet finder du herunder:

Høreapparater kan forebygge demens

25 april 2024

Vil du også gerne undgå demens? Et stort studie fra Syddansk Universitet viser, at behandling af høretab med høreapparater kan nedsætte din risiko for at udvikle demens markant. 

Oplev en verden af lyd med Auracast

20 marts 2024

Det helt nye Beltone Serene er ikke bare det mindste genopladelige høreapparat på markedet - det er også et af verdens første høreapparater med Auracast; en ny teknologi, der gør fremtiden mere “hørevenlig”.  


Se mere