ARTIKEL

Overvejer du at få høreapparat? Her er 5 ting, som du bør vide

Moderne høreapparater er mindre, mere effektive og billigere, end mange tror, fortæller Thea Stange Smed, audiologist hos Dansk HøreCenter. 

Mange kunder er nervøse, når audiologist Thea Stange Smed først møder dem hos Dansk HøreCenter.

- Det kan være følsomt at opleve udfordringer med hørelsen, og for mange er det en overvindelse at komme her. Derfor er vi altid opmærksomme på at tage godt imod folk og møde dem med ro og empati og tid til at tale sammen, fortæller hun.

Har du udfordringer med hørelsen?

Bestil en gratis høretest nu

Som audiologist hos Dansk HøreCenter lægger Thea Stange Smed vægt på at møde kunderne med ro, empati og tid til at finde den bedste løsning for den enkelte. Hun er også klar til at hjælpe dem gennem processen med at søge tilskud.

Viden øger tryghed, så her kommer fem ting, der er gode at vide, når du overvejer, om du skal have et høreapparat:

1. Høretesten er simpel, smertefri - og gratis

Audiologisten undersøger som det første kundens ører for at sikre sig, at der ikke er ørevoks eller andre blokeringer af trommehinden, der kan påvirke resultatet.

- Jeg taler også med kunden om, hvilke problemer de oplever. Det er vigtigt, at jeg kender til deres behov og hverdag. Hvis kunden for eksempel har et job, der tit kræver deltagelse i store konferencer, er der brug for en anden løsning, end hvis kunden kun er blandt rigtig mange mennesker hvert andet år, fortæller Thea Stange Smed fra Dansk HøreCenter.

Læs også: "Hvordan foregår en høreprøve?"

Under selve testen skal kunderne lytte til toner og ord og fortælle, hvad de kan høre.

- Det foregår stille og roligt og tager kun 15-25 minutter. Og bagefter er der mange, der spørger sig selv, hvorfor de dog ikke har gjort det for længst, fortæller Thea Stange Smed. 

2. Du kan få høreapparater på ørerne samme dag

I gennemsnit venter mennesker med høretab fem til syv år, fra de første gang registrerer ændringer i hørelsen, til de opsøger hjælp.

Når man endelig har taget skridtet og fået konstateret et høretab, vil man gerne i gang med at løse det hurtigt.

- Efter høretesten taler jeg med kunden om de forskellige muligheder, der findes, og hvordan de passer til deres behov. Mange bliver positivt overraskede over, at de kan få høreapparaterne på med det samme og tage dem med hjem, fortæller audiologist hos Dansk HøreCenter Thea Stange Smed.

Måske er det billigere og mindre besværligt, end du tror, at få høreapparat. Der er flere muligheder for tilskud, og moderne høreapparater er små og diskrete.

3. Moderne høreapparater er små og diskrete

Nogle af Dansk HøreCenters kunder har tøvet med at opsøge hjælp, fordi de er afskrækkede af tanken om store, klodsede og meget synlige høreapparater.

- Det er heldigvis ikke så udbredt mere, men nogle synes, at det er flovt at have et høretab, og de føler, at de ser gamle ud, hvis folk kan se, at de går med høreapparat, fortæller audiologist Thea Stange Smed.

Men moderne høreapparater er faktisk så små og diskrete, at de sjældent bliver bemærket af omgivelserne.

Efterhånden som høretab er blevet aftabuiseret, er der også kunder, som bevidst vælger synlige høreapparater i flotte farver.

Det kan være svært at vide på forhånd, hvordan høreapparaterne fungerer på jobbet, under samtaler og i motionsklubben. Derfor tilbyder Dansk HøreCenter, at kunderne kan prøve apparaterne i gratis og uforpligtende 30 dage.

4. Du kan prøve høreapparaterne i 30 dage, før du beslutter dig

Det kan være svært at bedømme, hvordan det føles at bruge høreapparatet, når man sidder i de rolige omgivelser hos Dansk HøreCenter og prøver dem første gang.

- Det er i hverdagens situationer med baggrundsstøj og flere stemmer, at man for alvor kan mærke, hvordan de fungerer, siger audiologist Thea Stange Smed.

Derfor tilbyder Dansk HøreCenter, at kunderne gratis og uforpligtende kan prøve høreapparaterne i 30 dage, før de beslutter, om de vil beholde dem.

5. Du kan få tilskud fra det offentlige

I Dansk HøreCenter finder du høreapparater i alle prisklasser- lige fra gratis høreapparater, hvor prisen er dækket af det offentlige tilskud, til markedets topmodeller med den nyeste teknologi.

Vælger du at købe et høreapparat hos Dansk HøreCenter, kan du tage det offentlige tilskud med. Det offentlige tilskud til høreapparater gives til alle over 18 år med hørenedsættelse - uanset indkomst og formue.

Læs også: "Kan jeg få tilskud til høreapparater?"

I 2023 er tilskuddet på 4.286 kroner for det første øre og 2.400 kroner for det andet øre. Hvis du tidligere har fået tilskud til høreapparater, kan du få tilskud til nye apparater igen efter fire år.

Der er yderligere tilskud, hvis du er medlem af Sygeforsikringen ”danmark”, og pensionister med begrænset formue og pensionsudbetalinger kan være berettiget til et helbredstillæg fra kommunen.

- Det er ikke alle, der er klar over, at de er berettiget til det. Jeg har nogle gange hjulpet kunderne med at spørge kommunen, om de kunne få helbredstillæg, og i det hele taget hjælper vi kunderne igennem hele tilskudsprocessen, fortæller Thea Stange Smed.

Er du klar til at opleve livet med fuld lyd på? - Bestil en gratis høretest nu


Vil du vide mere?

God livskvalitet hænger sammen med god hørelse. Du kan gøre meget selv. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få tips, råd og spændende historier direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig i bunden af nyhedsbrevet.


Kender du en, der også kunne have glæde af at læse denne artikel, så del endelig
knapperne til formålet finder du herunder:

Så højt er lydniveauet til fodboldkampen

16 juni 2024

Intet overgår stemningen på et fodboldstadion - især når vi samles og hepper på landsholdet til EM- og VM-slutrunderne. Men i kampens hede er det vigtigt at passe på din hørelse. Læs vores 3 gode råd her. 

Høreapparater kan forebygge demens

25 april 2024

Vil du også gerne undgå demens? Et stort studie fra Syddansk Universitet viser, at behandling af høretab med høreapparater kan nedsætte din risiko for at udvikle demens markant. 


Se mere