Artikel

Høreapparater kan forlænge dit liv

Har du et høretab, kan høreapparater ikke blot gøre hverdagen lettere. De kan også være vejen til et længere liv. Her kommer 5 forklaringer.

Høreapparater giver bedre balance

Personer med et ubehandlet høretab har tre gange større risiko for faldulykker. Når hjernen kæmper med hørelsen, er der mindre fokus på omverdenen og færre ressourcer til at styre bevægeapparatet. Høreapparater giver øget opmærksomhed på omgivelserne og mindsker risikoen for faldskader, der kan være kritiske, specielt når man bliver ældre.

Hurtigere reaktion i kritiske situationer

Høreapparater er ikke blot en fordel i sociale sammenhænge. De giver også bedre mulighed for at reagere hurtigt på alarmer fra komfur, brandalarm eller et udrykningskøretøj. Advarselslyde er ofte højfrekvente, og det er netop den slags lyde, som mange med nedsat hørelse har svært ved at høre.

Mindre risiko for depression

Undersøgelser viser en klar sammenhæng mellem høretab og depression. Mennesker, der har problemer med at høre, er mere disponerede for at føle sig ensomme, isolerede og kede af det. Brug af høreapparater kan modvirke disse følelser, som ubehandlet kan udvikle sig til depression.

Bedre socialt liv

For personer med høretab er høreapparater ofte vejen til et bedre socialt liv. Undersøgelser viser, at personer med høretab har sværere ved at indgå i sociale sammenhænge. De føler sig oftere end normalthørende isolerede, ensomme og oplever tab af selvfølelse.

Mindre risiko for demens

Brug af høreapparater kan bremse udviklingen af Alzheimers. Det viser en omfattende fransk undersøgelse blandt 3.670 mennesker, der siden 1989-90 blevet fulgt i deres udvikling. Høreapparaterne stimulerer hjernen med input og modvirker den kognitive svækkelse, som kan føre til demens.

Har du eller en du kender et høretab?

Hos Dansk HøreCenter kan du få testet, om du har nedsat hørelse. Du kan bestille en tid til en høretest her.

Kilder: Patientforeningens hjemmeside og HealthyHearing

 


Vil du vide mere?

God livskvalitet hænger sammen med god hørelse. Du kan gøre meget selv. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få tips, råd og spændende historier direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig i bunden af nyhedsbrevet.


Kender du en, der også kunne have glæde af at læse denne artikel, så del endelig
knapperne til formålet finder du herunder:


Se mere