Artikel

Få den bedste sommer i Danmark

Efter en tid med Corona-karantæne, hvor der ikke har været mulighed for nærhed og samvær med venner og familie, er det dejligt igen at kunne se sine nærmeste.

 

Sommeren står lige for døren, og det betyder grillaftner med naboerne, cykelture i den danske natur og andre hyggelige stunder med familien. Hørelsen bliver igen sat på prøve, og det er derfor vigtigt, at du er klar til sommerens mange lyde og samvær med andre mennesker.

Ud blandt andre mennesker igen

Mens du har været isoleret derhjemme, har du ikke haft lige så mange lyde omkring dig på én gang, og det er derfor vigtigt, at du får stimuleret din hjerne med lyde og sociale aktiviteter. Hvis din hjerne ikke udsættes for den rette stimulering, kan det medføre følgende konsekvenser:

  • Du bliver træt og trækker dig fra sociale sammenhænge, for det er udmattende ikke at kunne følge med
  • Din hjerne er på konstant overarbejde for at opfange og lokalisere lyde
  • Dine øvrige sanser kan forsøge at slå ind for at kompensere for din hjernes overarbejde

Men det kan også være, at du nu opdager, at din hørelse ikke helt er, som den var engang. At du faktisk ikke får så meget med, som du gerne vil. Det er ærgerligt, for med sommeren for døren er dejlige Danmark klar til at tage imod dig med alle de fantastiske lyde, som naturen og omgivelserne byder på.
God hørelse handler ikke bare om at kunne høre, hvad der bliver sagt. Det handler om at kunne være til stede i nuet og være en del af fællesskabet.
Bestil en tid til høretest
Husk, at du altid kan bestille en tid til en høretest hos Dansk Hørecenter. Viser det sig, at du har nedsat hørelse, kan du gå sommeren i møde med høreapparater på prøve, så du kan opleve alle sommerens lyde.


Vil du vide mere?

God livskvalitet hænger sammen med god hørelse. Du kan gøre meget selv. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få tips, råd og spændende historier direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig i bunden af nyhedsbrevet.


Kender du en, der også kunne have glæde af at læse denne artikel, så del endelig
knapperne til formålet finder du herunder:

Fugt og høreapparater

30 april 2020

Noget af det, der er fantastisk ved at få høreapparat er at genopdage lyde. En vandhane der drypper, vinden der blæser eller måske et køleskab, der går i gang. Når man genvinder sin hørelse, føler man sig måske også klar til at gå mere på opdagelse efter nye lyde, hvilket betyder, at man højst sandsynligt vil opholde sig mere udendørs. Det kan betyde, at man er ude i regnen eller medføre temperaturskift, der kan skabe kondens, hvilket kan medføre fugt i eller omkring øret.

Husk, at du skal leve længere

21 januar 2020

I dagens Danmark lever vi længere end nogensinde før. Ifølge Danmarks Statistik er middellevealderen for henholdsvis mænd og kvinder 78,8 år og 82,8 år. Men er der noget ved at leve længere, hvis du ikke kan høre, hvad der foregår omkring dig?

Det grå guld går ikke på kompromis med levestandarden

10 januar 2020

Det tyder på, at nutidens og fremtidens pensionister gerne giver den gas ifølge en undersøgelse fra PF. Undersøgelsen viser, at de ikke går på kompromis med levestandarden og livskvaliteten og hertil hører også et ønske om at høre godt.


Se mere