Høretab og diabetes kan hænge sammen

Høretab og diabetes

Har du eller en af dine nærmeste diabetes? Vidste du så, at diabetikere har dobbelt så stor risiko for at udvikle et høretab sammenlignet med mennesker, der ikke lider af diabetes?

En ulykke kommer sjældent alene

Desværre passer udtrykket ”en ulykke kommer sjældent alene” sammen med dét at lide af diabetes.
Ifølge diabetesforeningen peger flere studier nemlig i retning af, at diabetikere har dobbelt så stor risiko for at få nedsat hørelse sammenlignet med dem, der ikke har diabetes. Forskere kender ikke helt årsagen, men mener, at det kan skyldes det høje blodsukkers skader på blodkar og nerver.

Få styr på dit blodsukker og din hørelse

Hvis du har diabetes, kan du reducere risikoen for at få et høretab ved bedst muligt at få styr på din diabetes og ved at få tjekket din hørelse jævnligt. Opdager du en hørenedsættelse i god tid og får det behandlet, mindsker du også risikoen for nogle af de andre ubehagelige konsekvenser ved ubehandlet høretab, som fx demens, isolation og generelt forringet livskvalitet.

Pas på dig selv – ung som gammel

Det er både unge som gamle, der får diabetes, og risikoen for et høretab er tilstede uanset alder. Har du et høretab, kan det derfor være en idé at få tjekket, om du også har diabetes, og hvis du lider af diabetes, kan det være en god idé at få tjekket din hørelse.

Du kan tjekke din hørelse med denne online høretest, eller du kan kontakte os for en uforpligtende høreprøve på 70 230 560.