Artikel

Hvad er tinnitus?

Tinnitus er betegnelsen for lyde, der opstår inde i øret – og det er kun dig, der kan høre lydene. Vi oplever tinnitus helt individuelt, så måske er det en brusen, susen eller en hylen for dine ører. Når vi oplever tinnitus forskelligt, betyder det også, at vi reagerer forskelligt på tinnitussen, og der er forskel på hvor generet, man er.

Tinnitus er lyde der opstår inde i øret

Hvorfor har jeg tinnitus?

Det kan være svært at acceptere, at du har tinnitus, og måske kredser dine tanker omkring, hvorfor du har fået det? Der kan være forskellige årsager til, at du har tinnitus, men du ved formentligt, hvornår det er startet, så på den måde, kan du finde en mulig årsag.

1. Har du været udsat for kraftig støj?

Tinnitus kan opstå efter kraftig lyd- eller støjpåvirkning. Det kan f.eks. være fra en meget larmende koncert, fra høj musik i dine høretelefoner eller fra en støjende arbejdsplads med en masse larmende maskiner. Derfor er det altid en god idé at passe godt på din hørelse for eksempel med et par formstøbte høreværn.

 

Læs mere om dine muligheder med et par formstøbte høreværn her.

 

2. Har du været stresset eller udsat for en traumatisk oplevelse?

En ting som mange ikke er klar over er, at tinnitus faktisk også kan opstå som følge af stress og overbelastning eller en følelsesmæssigt traumatisk oplevelse i livet.

3. Tinnitus kan påvirke dit ve og vel

Fordi der er så mange faktorer, der kan spille ind på din tinnitus, har du måske svært ved at finde ud af, hvad der netop forårsager den. Men én ting er helt sikkert, og det er, at det kan være irriterende og forstyrrende for din livskvalitet og måske også for din nattesøvn. Klik her og få gode råd til en god nats søvn med tinnitus.

4. Kan et høreapparat hjælpe mod min tinnitus?

Det viser sig, at der blandt andet kan være en sammenhæng mellem høretab og tinnitus, for op mod 80% af dem, der er plaget af tinnitus, lever også med et høretab. Det virker uretfærdigt, at dem der er plaget af tinnitus også skal have høretab oveni. Men det er egentlig ret ’heldigt’, da høreapparater faktisk kan hjælpe mod tinnitus.

Har du spørgsmål til dine muligheder, så kontakt os på telefon 70 230 560 alle hverdage kl. 8.00-14.00

 

Kilde: Høreforeningen


Vil du vide mere?

God livskvalitet hænger sammen med god hørelse. Du kan gøre meget selv. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få tips, råd og spændende historier direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig i bunden af nyhedsbrevet.


Kender du en, der også kunne have glæde af at læse denne artikel, så del endelig
knapperne til formålet finder du herunder:

De 5 stadier af høretab

28 juni 2022

Før du, din ægtefælle, forælder eller bedsteforælder accepterer sit høretab, skal du typisk igennem 5 forskellige stadier - fra fornægtelse til accept.

Selektiv hørelse - er der noget om snakken?

27 juni 2022

"Hun hører ingenting, når hun læser avis" eller "Han hører kun dét, han vil høre!" Men er det selektiv eller nedsat hørelse? Og er selektiv hørelse virkelig en ting?


Se mere